Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Yönetimi ile bir grup MHP'li, Adalet Bakanlığı tarafından iptal kararı alınan olağanüstü kongre için Ankara'ya gitti.

Eski İl Başkanı Ömer Süslü, 4 otobüs ve 50 araçlık konvoyla Ankara'ya gidip Samsun'u temsil edeceğini belirterek, ''Kongre olmazsa, basın açıklamamızı yapacağız. Buradan zaferle ayrılacağız'' diye konuştu.

SADECE GENEL BAŞKAN SEÇİMİ DEĞİL
Engelleme çabalarının insanların kongreye daha çok önem vermesine neden olduğunu belirten Süslü ''Hukuk mahkemesinin vermiş olduğu bir karar var. İcra müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı emriyle kongremiz engellenmeye çalışıyor. MHP'nin değişim talebiyle başlayan halk hareketinin önünde duramayacağını düşünen AKP'nin ve MHP genel merkezinin birlikte yapmış olduğu ayak oyunlarıyla engellemeye çabaladığını görüyoruz. Kongre olmayacak yaygarasına rağmen, Türk milleti akın akın Ankara'ya akıyor. Bu tabloyu görmek ve Ergenekon'dan ikinci çıkışa şahit olmak için biz de Ankara'dayız. Samsun'dan 4 otobüs ve 50 özel araça Ankara'ya gidiyoruz. Samsun'u 450 kişiyle Ankara'da temsil edeceğiz. Bu sadece MHP'de bir genel başkan seçimi değil, Türkiye'ye bir başbakan seçimi de değil, bu iş dünya siyasetine yön verecek bir Türk liderin seçimine kadar gitti. Biz burada tüzüğümüzdeki antidemokratik maddeyi değiştirerek Türk milliyetçisi başbakan namzeti çıkaracağız. Umarız Türk milleti de başbakan seçecek ve Türk milliyetçileri dünyaya yeniden nizam vermeye başlayacak. Bunun müjdesini yarın, artık sokakta mı olur meydanda mı olur hep birlikte vereceğiz. Buradan zaferle ayrılacağız. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Tarih hiçbir zaman kolay kazanılan zaferleri yazmadı. Bu da zor kazanılan bir zafer olacak ve yüzyıllar boyunca anlatılacak'' ifadelerini kullandı.

SAĞDUYUYA DAVET
Kongrenin yapılmayacağının hem Ankara Valiliği hem de MHP Genel Merkezi tarafından bildirildiğini ifade eden MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ise, ''Yapılmayacak olan bir kongre için insanlarımızın oraya gidip daha olumsuz sonuçların ortaya çıkmaması için camiamızı sağduyuya ve Yargıtay'dan gelecek olan sonucu beklemeye davet ediyorum'' dedi.

Zerrin SOMUNCU