MHP'nin 4 genel başkan adayı, dün yaptıkları yazılı açıklamayla, bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını ifade etmişti. 4 genel başkan adayı; 'Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00'da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz' ifadelerini kullanmıştı. Ve MHP'de gözler bu sabaha çevrildi.

MHP genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin önünde...

Polis otel çevresinde ve otele giden tüm yollarda barikat kurdu. MHP genel başkan adaylarının çağrısıyla toplanan partililer ve delegelerin önü, kurultayın yapılacağı otele yakın bir mesafede kesildi. Partililer slogan atıyor. Yoğun kalabalık nedeniyle Esenboğa Havalimanı yolu trafiğe kapandı.

İşte gelen son dakika haberleri ve MHP kurultay krizinde son haberler..

OTEL ÖNÜNDE MHP'LİLER ARASINDA KAVGA ÇIKTI

*******Kurultay günü olması nedeniyle çevre illerden gelen MHP'liler arasında kavga çıktı. Ankara'ya gelen partililer kurultayın yapılacağı otel önünü miting alanına çevirirken, partililerin arasında yaşanan görüş ayrılıkları kavgayla sonuçlandı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga kameralara yansıdı.

ÖZDAĞ POLİS BARİKATINDA

******MHP'li Ümit Özdağ'ın polis barikatının üzerine çıkarak, kalabalığa geri gitmesi ve ön tarafta yer açılması için uyarıda bulunduğu görüldü. MHP'li Yusuf Halaçoğlu da elindeki megafonla kalabalığa uyarılarda bulunarak, bir açıklama yaptı.

HAZİRAN'DA KURULTAYIMIZI YAPACAĞIZ

******Koray Aydın: Adaylardan Koray Aydın'dan önemli bir açıklama geldi. Noter çağırarak durumu tespit ettirdiklerini kaydeden Aydın, 'Mayıs ayında açıklanacağı söylenen Yargıtay kararını bekliyoruz, haziranda kurultayımızı yapacağız" dedi. Aydın, "Bir ülkücü olarak buradaki durumu görünce ağlamak istiyorum' sözleriyle alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi.

MHP'li muhaliflerden sert bildiri

GENEL MERKEZ: KURULTAY ZORLANIYORSA ART NİYET ORTADADIR

*******MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, kurultay zorlanıyorsa art niyet ortadadır ifadesi yer aldı. Genel Başkan Mehmet Gündal'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

'Sanki kongre olacakmış gibi arkadaşlarımıza çağrıda bulunmak hukuk dışıdır. Şu an itibariyle bu kadar mahkeme ve valilik kararını rağmen kongre zorlanıyorsa burada bir art niyet olduğu ortadadır. Ülkücü tabanın tahrik edildiğini görüyoruz, art niyet var. Meşru talep var ama gayrimeşru yollara başvuruluyor.

Samimi Ülkücülerin meşru talepleri kullanılıyor. Üzüntümüz Ülkücü arkadaşlarımızın böyle bir oyuna düşürülmek istenmesidir. Bir şey yapmaya gerek yok, biz genel merkez olarak zaten karar aldık. Mayıs ayından itibaren ilçe kongrelerimiz başlıyor. Orada aday olup bir sonraki kongremizde isteyen herkesin aday olabileceğini genel başkanımız defalarca söyledi. Bu arkadaşlarımız şu anda aday adayı dahi değiller. Bir adaylık süreci yok çünkü bir seçimli kongre yok. Yapılan bütün faaliyet illegaldir.'

NE KURULTAYMIŞ KARDEŞİM!

*******MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 'Bizim muhatabımız öncelikle İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve varsa Başbakandır. Ne kongre imiş be kardeşim. Bir Başbakan değişti, bir iktidar yıkıldı, Cumhurbaşkanı 1 saatte Başbakan değiştirdi, 2 saatte AKP Genel Kurul kararı aldı' dedi.

MHP Genel Başkan adayları Meral Akşener, Sinan Ogan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Otelin önüne geldi. Kurultayın yapılacağı otelin önü TOMA ve bariyerler ile kesildi. Burada açıklama yapan Akşener, şunları söyledi:

'Hukuki olarak burada bulunmanın en azından bu arkadaşlarımız açısından onların hukuki olarak suç işlemesinin önüne geçen valinin ve İçişleri Bakanının sorumluluk alarak imzaladığı talimat metnini görmek durumundayız. Aksi olduğu takdirde parmaklarımı demir korkulukların arasından çıkarmayacağım. Onların siyasi sorumlusu İçişleri Bakanıdır. Arkadaşlarımla ilgili bir sorunum yok. Adalet Bakanlığının Genel Müdür Yardımcısı bir hakim hukuksuz bir evraka imza atabiliyor. Pazartesi günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü ve o Genel Müdür Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bizim muhatabımız öncelikle İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve varsa Başbakandır. Ne kongreymiş kardeşim. Bir Başbakan değişti, bir iktidar yıkıldı, Cumhurbaşkanı bir saatte Başbakan değiştirdi ve iki saatte AKP Genel Kurul kararı aldı.'

YAZILI EMRİ GÖRMEDEN ALANDAN AYRILMAYIZ

********Meral Akşener, delegelerin oluşturduğu kalabalığı engellemek için TOMA'larla beraber kurulan polis barikatlarının önünde, barikat demirinden tutarak bekledi. Akşener'in, "Emniyet'in yazılı emrini görmeden ayrılmayacağız" dediği ifade edildi.

800 İMZAYA ULAŞTIK

********Sinan Oğan, 'Bizim tespit ettiğimiz imza sayısı 800'e ulaştı. Barikat kalkmazsa alanı terk edip Yargıtay kararı bekleyeceğiz. Hukuksuz şekilde icra müdürünün işlemi ile karşı karşıyayız. Bize herhangi bir evrak gösteremediler. Çin seddinde olmayan barikatları ülkücülerin önüne koydular. Bu 'gelmeyin' dememize rağmen gelen bir kalabalık. Bu daha gelmesi beklenen kalabalığın yarısı. Bu Çin Seddi'ni bildiği halde iradelerini ortaya koymak için geldiler. Bu ülkücü irade. Buradaki kalabalığın dağılması ve yargıtay kararın beklenmesi lazım. Ülkücü iradeyi kimseye boyun eğdirmeyerek kurultayımızı yapacağız. Haklıyız ve güçlüyüz. Buradan sağduyu ile ayrılacağız' diye konuştu.

AKŞENER ALANDA TEK KALDI

Akşener haricinde diğer genel başkan adayları alandan ayrılırken, yazılı emri görmek isteyen Akşener alandan ayrılmamakta ısrar ediyor. Polis barikatlarına tutunmuş bir halde destekçileriyle birlikte yazılı emrin gelmesini bekliyor.