Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, MHP'nin seçilmiş son Samsun teşkilatı olarak MHP'nin olağanüstü kongresi için yoğun bir katılımla Ankara'da olduklarını ifade ederek, kongreyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Partideki değişim arzusunun önünde kimsenin duramayacağını söyleyen Süslü, ''Artık bu iş halk hareketine dönüştü'' diye konuştu.

30 BİNE YAKIN ÜLKÜCÜ ALANDA

800'ün üzerindeki delegeyle kongreyi gerçekleştirmek için kongre salonunda hazır bulunduklarını kaydeden Süslü, ''Gereken sayının çok çok üstüne çıktık. Tüzüğümüzün demokratik olmayan maddesini değiştirmek için çok rahat karar alabileceğimiz bir sayıydı. Kongrenin yapacağı otelin etrafında da 30 bine yakın insan toplanmıştı. Önce partililer alana sokulmamaya çalışıldı, farkı güzergahlarla farkı yerlere yönlendirildiler ya da 1.5 saat yürütüldüler. Kongremizin hangi hukuki dayanağa göre yapılmadığını öğrenmek için alandaki binlerle beraber tutanak bekledik. Ülkücülerin üzerine oynanan oyunların dışa vurumuyla alandaki ortam gerginleşmeye başladı, insanlar yolu kapattı. Anadolu çocuklarını ve polis teşkilatımızın yiğit delikanlılarını karşı karşıya getirmemek için alandan ayrılmaya karar verdik'' dedi.

TÜRK MİLLETİNİN UMUDUYUZ

Geleceğe daha huzurlu ve mutlu baktıklarını ifade eden Süslü, şu şekilde sürdürdü: Ülkücü hareket yapılmayacağı söylenen bir kongreye, yandaş basının orada kargaşa çıkacak demesine rağmen milletvekillerinin, belediye başkanlarının, yeterli sayıda delegenin ve on binlerce insanın orada olması MHP'nin birlikte büyük Türkiye kurma iradesini ortaya koyduğunun ve Türk milletinin tekrar umudu olduğunun açık bir göstergesiydi. Biz, MHP Samsun'un görevden alınan, seçilmiş son teşkilatı olarak yoğun bir katılımla Ankara'daydık. Bu değişim arzusunun önünde artık hiç kimse duramaz. Çünkü halk hareketine dönüştü. Bu değişim yolunda büyük Türk milletinin yanımızda olduğunu biliyoruz, bundan sonra daha da güçlü biçimde desteklemesini arzu ediyoruz. Çünkü bu değişim gerçekleşmeli, anayasamızın ilk 4 maddesinin arkasında dimdik durulmalı ve AKP'nin başkanlık sistemi hayalleri de yerle yeksan olmalı.''

Zerrin SOMUNCU