EURO 2016'nın favori takımlarından bir tanesi olan ve turnuva takımı olarak adlandırılan Almanya'da, milli takım kadrosu açıklandı. 27 kişilik kadroda birçok dünya yıldızı bulunurken, Türkiye'nin en yakından takip edeceği isimler Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, Galatasaray'ın yıldızı Podolski ve Beşiktaş'ın golcüsü Mario Gomez oldu.

Mario Gomez, Beşiktaş'taki harika performansıyla milli takıma davet edilirken, Löw'ün futbolcuları tek tek aradığı ve bilgi verdiği ifade edildi. Aynı zamanda 31 Mayıs'ta 27 kişilik kadronun 23'e ineceği ifade edilirken, Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ise kısa bir süre önce sakatlık yaşaması nedeniyle kadroda yer bulamadı.

İŞTE ALMANYA'NIN EURO 2016 KADROSU;

27 kişilik aday kadro şöyle;

Kaleci: Manuel Neuer(Bayer Münih), Marc-Andre ter Stegen(Barcelona), Bernd Leno.
Defans: Mats Hummels(BVB Dortmund), Jerome Boateng(Bayer Münih), Shkodran Mustafi(Valensia), Emre Can(Liverpool), Jonas Hector(FC Köln), Benedikt Höwedes(Schalke04), Sebastian Rudy, Antoni Rüdiger.
Ortasaha ve forvet: Toni Kroos(Real Madrid), Marco Reus(BVB Dortmund), Mesut Özil(Arsenal), Mario Götze(Bayer Münih), Sami Khedira(Juventus), Bastian Schweinsteiger(Manu), Karim Bellarabi (Leverkusen), Julian Draxler(Wolfsburg), Leroy Sane(Schalke04), Andre Schürrle(Wolfsburg), Thomas Müller(Bayer Münih) Julian Weigl, Lukas Podolski(Galatasaray) Julian Brandt, Mario Gomez(Beşiktaş) Joshua Kimmich .