Şehrin en eksi ticaret merkezi olan arastada bulunan esnaflar, Ramazan ayını durgun geçiriyor. Normal zamanlarda da işlerin pek yoğun olmadığından yakınan esnaflar, sayıları artan AVM'lerden dolayı vatandaşların Bedestan esnafına ilgi göstermediğini belirttiler.

Samsun'da Saathane'den sonra sıra Bedestan'da

40 yıldır Bedestan'da esnaflık yaptığını dile getiren Hakan Sarısoy, 'İşlerimiz şu anda çok durgun geçiyor. Burası Samsun'un en eski ve en unutulmuş ticaret merkezi. Biz kendi haline terk edilmiş esnaflar olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Dışarıda simit satan bir vatandaş bile bizden daha çok para kazanıyor. Buraya vatandaşların ilgi göstermemesinde burasını bit pazarı zannetmelerinin de etkisi var. Birkaç tane 2. elci olduğu burasını komple 2. el eşya satan esnaflar zannediyorlar. Aslında öyle değil. Vatandaşların buraya ilgi göstermemesinde bizim de etkilerimiz var. AVM'ler çıktıktan sonra böyle arastalar miadını doldurdu. Bizim gibi esnafların kendisini yenilemesi lazımdı. Bazı yenilikleri bizim de yapmamız gerekiyordu. Onları yapmadık ve AVM'lere yenik düştük' dedi.

30 yıldır Bedestan'da esnaflık yapan Ahmet Yıldız ise, 'Bayrama yakın işlerin biraz artmasını bekliyorum. Ama işler genelde de eskisi gibi çok değil. Büyük AVM'lerin kurulması buradaki iş yerlerini olumsuz etkiledi. Bedestan esnafı aslında AVM'lere yenilmedi ama kendini yenileyemedi. Kendimizi yenilemeyi başarsaydık işlerimiz daha güzel olurdu ve buraya daha çok insan ziyaret ederdi. Biz sadece erkek giyimi üzerine satış yapıyoruz ve satış yaptığımız kişiler de 45-60 yaş arası kişiler. Durum böyle olunca da vatandaşlar her yaştan ve cinsiyetten kişilerin her aradığını bulabildiği AVM'lere yöneldi. Biz de bazı şeylerde değişiklik yapabilseydik şimdi işler daha güzel olabilirdi' diye konuştu.