Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, ilçede gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında bilgi verdi ve hedeflerini anlattı.

Başkan Uyar, kapasitelerinin yüzde 100'ünü kullandıklarını belirterek hizmetlerin hızlı bir şekilde süreceğini söyledi.

İLÇEYE MODERN SAHİL YOLU
Biten, devam eden ve proje aşamasında olan çok sayıda proje ile Alaçam'ın gelişimi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Geyikkoşan Sahil Yolu Projesi, tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firma, çevre düzenlemesini ve altyapısını yaptı, şimdi üstyapıya geçtiler. Burası bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştiriliyor. Alaçamımıza yakışır bir yer olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ilçelere önem veriyor. Bizim ilçemizde de Büyükşehir tarafından önemli hizmetler yapılıyor. Burası da en kısa zamanda tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak" dedi.

BİZİM İÇİN NAMUS MESELESİ
Alaçam Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Seyir Terası hakkında da bilgi veren Başkan Uyar, "Bu bölge 1. dereceden doğal sit alanı olduğu için Kültür Varlıkları'nı Koruma Kurulu'na gittik. İş kurula gidince bizden çeşitli bilgi ve belgeler istendi. Kurulu buraya getirdik, incelemelerde bulundular ve sonunda izin çıktı. Projesini hazırlattık. Ancak sit alanı olduğu için çeşitli engellerle karşılaşabiliyoruz. Ancak burası bizim için olmazsa olmaz. Eninde sonunda bitecek. Burası bizim için adeta bir namus meselesi. Ne zaman biteceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyiz, çünkü orası sit alanı. Her şeye rağmen önümüz sezona kadar açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

65 MAHALLEYE HİZMET VERİYORUZ
Yol çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Uyar, "Bir yandan Büyükşehir Belediyemiz, bir yandan da biz ilçe yollarını modern hale getirmek için çaba harcıyoruz. Ancak 30 Mart öncesi 12 mahalleye hizmet verdiğimiz ekipmanla, şimdi 65 mahalleye hizmet veriyoruz. Bu da tabiki çoğu zaman istediğimiz gibi çalışmamızı engelliyor. O nedenle elimize geçen her kaynakla yeni araç ve ekipmanlar almaya çalışıyoruz. Yani bugün bize 4-5 katı makina lazım. Tabi ki bu durumda personel de gerekecek. Yeni ekskavatör aldık, kamyon aldık. Bunun yanı sıra çeşitli iş makinaları da almaya çalışıyoruz. Kısacası kapasitemizin yüzde 100'ünü kullanıyoruz, hatta daha fazlasını da kullanmaya gayret ediyoruz. Mazeret göstermeden elimizde ne varsa halkın hizmetine sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

SÖZÜNÜ TUTAN BELEDİYE
Seçime 3 yıl olduğunu hatırlatan Uyar, "Seçim döneminde vaat ettiğimiz projelerimizi bitirmemiz gerekiyor. Ancak tabi ki insanlarımız büyük şeyler bekliyor. 'İktidarda, Büyükşehir'de, Alaçam'da AK Parti var' deyip büyük beklentiler içine girebiliyorlar haklı olarak. Ancak bizler bazı sıkıntıları olan bir belediye devraldık. Bu sıkıntıları halletmek için kredi kullandık. Yine Büyükşehir Yasası'na adapte olana kadar da belli bir süre geçti. Şimdiye kadar yavaş ilerleyen hizmetlerimiz, bundan sonra hızlanarak devam edecek. İnşallah görev süremizin sonuna geldiğimizde tüm sözlerini yerine getirmiş bir belediye olacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU