Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında kentte görev yapan basın mensuplarıyla tanışan Sivasspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, takımın son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren takım içerisinde yapılması gereken düzeltmeler olduğunu söyleyen Özköylü, "Bir önceki sezonun kadrosunda yabancı oyuncunun fazla olması itibari ile bu sayının mutlak suretle eritilmesi gerekiyordu. Bunun üzerine yerli oyuncuların durumu henüz belli değildi. Bunları çok kısa sürede başkanımızla birlikte en kısa sürede bu düzeltmeleri yapmaya gayret gösterdik. Büyük oradan da çözdüğümüzü düşünüyorum. Son 1-2 oyuncumuzun netleşerek durumu var. John Boye ile Cristian Tanase var. Yerli oyuncularımızla ilgili hiçbir problemimiz yok. Onların hepsi bizimle devam edecekler. John Boye'nun milli takım oyuncusu olması nedeniyle ve milli takımdan ona sunulan şart olduğu bu şartta alt ligde oynadığı taktirde milli takımla ilgili problem olacağı ve milli takıma çağrılamayacağını söylemişler ona. O da bunun kariyeri açısından bir sıkıntı oluşturacağını düşünüyor. Biz de kendisinin ayrılmasını hiç istemiyoruz. Çünkü John Boye çok deneyimli iyi bir oyuncu. Özellikle bizim oyun sisteminde çok önemli bir rol üslenecek. Bu anlamda onun durumunun bir an önce çözülmesi bizim için çok sağlıklı olacak. Çünkü biz John Boye kalacak diye planlama yaptık" diye konuştu.


"En son Galip'i transfer ettik"

Özköylü, transfer çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:
"En son Galip Güzel transferini gerçekleştirdik. Etzaz Hussain'in ayrılmasından sonra o bölgede mutlak suretle benzer tarzda oyuncuya ihtiyacımız vardı. Galip'de benim Osmanlıspor'da beraber çalıştığım önemli bir oyuncu. Bu ligde önemli orta saha oyuncularından bir tanesi. Galip ön libero oynamasına rağmen gol oranı çok yüksek bir oyuncudur. O anlamda bize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bir tane daha transfer düşünüyoruz. Santrfor bölgesinde elimizde Barrales ve Ergin Keleş var. Bu kulübün geçen sene yaşadığı en büyük sıkıntılardan bir tanesi özellikle Barrales'in sezon başında sakatlanmasının ardından santrfor bölgesinde alternatif oyuncu olmadığından dolayı büyük problem yaşadı. Sezon içerisinde neyin ne olacağını bilmiyorsunuz. Allah korusun kamp döneminde de bir takım sakatlıklar yaşanabiliyor. Sezon içerisinde de yarı yolda kalmamak adına sıkıntı yaşamamak adına en azından o bölgede oynayabilecek hem birkaç bölgede oynayabilecek komplike oyuncu düşünüyoruz. Onunla ilgili de bir oyuncu ile görüşmemiz var. Olma ihtimali de yüksek. Onun durumu da birkaç güne netleşecek. Onun dışında transfer yapmayı düşünmüyoruz. Mevcut kadromuzun bize fazlasıyla yeteceğini düşünüyoruz."

"Süper Lig ve PTT 1. Lig arasında fark var"

Takımın çok kaliteli oyunculara sahip olduğunu ancak oyuncuların ligi önemsemesi gerektiğinin altını çizen Özköylü, Süper Lig ve PTT 1. Lig arasında mücadele farkı olduğunu belirtti. Özköylü, "Süper Lig ile PTT 1. Lig arasında gerçekten çok fark var. Bunu kalite anlamında söylemiyorum mücadele etmeyi, daha güçlü olmayı gerektiren bir lig. O yüzden kalitenizin olması çok önemli ama kalite ili gücü birleştirmek lazım. Biz de ilk günden itibaren bunu gerçekleştirmeyi çalışıyoruz. Çok keyifli gidiyor antrenmanlarımız. Oyuncularımız gerçekten yoruluyorlar ki öyle olmak zorunda. Sezon başında bunu doğru bir şekilde planlamaz ve doğru şekilde yapmazsanız sezon içerisinde çok ciddi problemler yaşarsınız. Performans anlamında oyunculardan yeterli performans alamazsınız. Hem de sakatlık anlamında çok ciddi sorunlar yaşarsınız. İnşallah biz bunları yaşamamak adına ilk günden itibaren binanın temelini atıyoruz. Temel çok önemli. Hiçbir bina temeli sağlam olmazsa ayakta duramaz. Bu süreçteki kazanacağımız bir çok fiziksel getirilerle beraber ileri ki günlerde getireceğimiz taktiksel çalışmalar, oynayacağımız hazırlık maçları ve oyuncularla yapacağımız toplantılar, onlara oyun sistemimizi görsel olarak anlatacağız.İnşallah sezona hem fiziksel hem de taktiksel anlamda hazır bir şekilde gireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Futbolcular PTT 1.Lig'i kabullenme zorundalar"

PTT 1.Lig'de mücadele etmenin rüya değil gerçek olduğunu aktaran Özköylü, "Futbolcularımızla konuşuyoruz. PTT 1. Lig'i kabullenmek zorundalar. Çünkü bu ligde oynayacaklar. Bu bir rüya değil, gerçek oldu. Keşke gerçek olmasaydı ama gerçeklerle yüzleşmek lazım. Ben özellikle geçen seneden bu takımda kalan oyuncularla orayı hatırlamayın ama bu kulübe, bu şehre bir borcunuz var diye konuştum. Onlarda farkındalar. Hatta bugün de takımın büyükleri ile oturduk sohbet ettik. Onlarda farkındalar. Onlarda bu takımı olması gereken yere çıkması gerektiğini biliyorlar. İnşallah da böyle olacak. O isteği, inancı arkadaşlarda görüyoruz. Bu da beni umutlandırıyor. Hepsine tek tek baktığımız zaman çok güzel insanlar, iyi futbolcular. Geçen sene burada bir şeyler olmuş. Herkes kendi adına ders çıkarmalı. Tekrar o hataları yapmamak için doğrular şimdiden hesaplanıp ona göre hareket edilmesi gerekiyor" şeklinde sözlerini tamamladı.