Son iki yılda yol problemlerinin kalıcı çözümü için Alaçam'a 18.5 milyon TL, Yakakent'e de 9 milyon TL tutarında yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2018 yılının sonuna kadar Alaçam'daki yatırımını 36 milyon TL'ye, Yakakent'teki yatırımını ise 16.5 milyon TL'ye çıkaracak.

Karadeniz Bölgesi'nin en büyük metropol kenti Samsun'da Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki yol problemlerini tarihe gömmek için başlattığı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. İlçelerin hemen hemen her mahallesini şantiyeye çevirerek çalışma gerçekleştiren Fen İşleri Daire Başkanlığı, beton, asfalt ve sathi kaplama yol yapım çalışmalarının haricinde turizmin yatırımlarına da devam ediyor.

27 bin nüfuslu Alaçam'da da alt yapı projelerini yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı, iki yılda 65 mahalleden oluşan ilçedeki yol sorununu çözmek için yoğun mesai harcıyor. 206 kilometrelik yol uzunluğuna sahip ilçede 25 km beton yol, 10 km asfalt ve 5 km de sathi kaplama imalatı yaptı. Bunun yanı sıra yol genişletmeleri, kazı dolgu çalışmaları, istinat duvarları, büz ve menfez, hendek temizliği ve beton hendek kaplaması, parke kaplama, asfalt yama, asfalt kaplama gibi çalışmalarla 87 kilometrelik kısımda yol sorunu kalmadı. Toplamda 18.5 milyon TL harcandı. 2016-2018 yılları arasında 25 mahallede gerçekleştirilecek 52 km beton ve 26 km asfalt yol yatırımları için de toplamda 36 milyon TL harcanacak.

Alt yapı hizmetlerinin dışında üst yapıyı da düzenlemeye çalışan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Alaçam Düğün Salonu Projesi'nin de sonuna geldi. Bunun yanı sıra Geyikkoşan Sahil Yolu peyzaj düzenleme çalışmaları ise devam ediyor.

Yatırımlar Yakakent turizmini artıracak

Deniz turizmi ile dikkat çeken Samsun'un batıda Sinop ile sınır ilçesi Yakakent'in alt yapısına son iki yılda Fen İşleri Daire Başkanlığı, 8.5 milyon TL harcadı. 9 bin kişinin yaşadığı 17 mahalleli ilçenin 7 mahallesindeki 5 km beton ve 1 kilometrelik asfalt yol yapım çalışması tamamlandı. 95 km'lik yol uzunluğuna sahip ilçenin 32 km'sinde problem kalmazken, diğer alt yapı hizmetleri ise tüm hızıyla sürüyor. 2016-2018 yılları arasında planlanan yatırımlar kapsamında 10 mahallede 25 km beton ve 12 km asfalt yol yapılarak hizmete açılacak. Bu yatırımlar için de 16.5 milyon TL daha harcanacak.
Bunun yanı sıra Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın Yakakent Sahili Peyzaj Düzenleme Projesi, Liman İçi Sevgi Kafe Projesi ve Yakakent Oteli Projesi ise proje aşamasında. Bu yatırımlar da 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak.