Türkiye Halciler Federasyonu (TÜRKHAL) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhan Ekiz, demokrasi şehitlerinin aileleri için kampanya başlattıklarını belirterek, her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, sebze ve meyve fiyatlarında artış olmadığını da kaydeden Ekiz, 'Her zaman olduğu gibi işimizin başındayız. Ve yine çok çalışarak, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz' dedi

Türkiye Halciler Federasyonu (TÜRKHAL) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sebze Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhan Ekiz, Haber Gazetesi'ne çok özel açıklamalar yaptı. Dernek olarak, demokrasi şehitlerinin aileleri için bir kampanya başlattıklarını belirten Ekiz, her zaman devletin ve milletin yanında olduklarının altını çizdi.

Ayşe Kuşcu: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplumsal bir mutabakata varıldı. Tüm partilerin ortak bir paydada buluştuğunu gördük. Bu durumu nasıl tanımlarsınız?

Burhan Ekiz: 15 Temmuz, millet olarak kazanılan bir zaferdir. Bu zafer, milli iradenin eseridir. Ekonomisi güçlü olan Türkiye, dış güçlere karşı bir tehdit olarak görülmekteydi. Ve bunu yıkmak için hem iç hem de dış güçlerin ortak çalışması ile bizi karanlık günlere geri götürmek istediler. Ancak millet bu oyunu bozdu. Milletin vermiş olduğu birliktelik mesajı, bizi eski Türkiye olmaktan çıkarmış ve geleceğe toplumsal olarak hazır olduğumuzu göstermiştir.

Ayşe Kuşcu: Bu girişimin ekonomiye yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Burhan Ekiz: Bu organize suç şebekesinin çökertilmesiyle; ekonomimizin daha da güçleneceği kanaatindeyiz. Huzur ve güvenin olduğu bir ülke, yerli ve yabancı yatırımcıların ilk adresidir.

Ayşe Kuşcu: Önümüzdeki süreçte yeni Türkiye'yi ekonomi açısından neler bekliyor?

Burhan Ekiz: Ülkemizin ekonomi temelleri sağlamdır. Zaten bunun en büyük ispatı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra borsanın ciddi kayıplar yaşamamasıdır. Güçlü olan ekonomimizin yapılan yatırımlarla çok daha güçlü hale geleceği kanısındayız.

Ayşe Kuşcu: Samsun bu ekonomi sürecinin neresinde? Nasıl bir etki içerisinde?

Burhan Ekiz: Bunu pazılın bir parçası gibi düşünün, her şehir gibi Samsun da tabii ki ekonomik olarak etkilenmiştir. Devletimizin vermiş olduğu imkanları takip ederek ticaretimizi daha iyi noktalara getirebiliriz.

Ayşe Kuşcu: Sebze ve meyve sektörü bu süreçte nasıl etkilendi?

Burhan Ekiz: Fiyatlarda ciddi bir artış olmadı. Sebze ve meyvede herhangi bir kıtlık ya da ürün tedarik edememe sıkıntısı yaşamadık. Her zaman olduğu gibi işimizin başındayız. Ve yine çok çalışarak, ülkemizin kalkınması konusunda elimizden geleni yapıyoruz.

Ayşe Kuşcu: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye güç kazandırmak için işadamlarına ve esnafa çağrıda bulundu. Bu çağrının yansımaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Burhan Ekiz: Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrının olumlu etki yapacağı aşikardır. Yaş sebze ve meyve ihracatının büyük bir kısmı, Rusya ile yapılmaktadır. Rusya ile kurulan yeni ilişkiler sayesinde sektörümüzdeki canlılık artacak ve daha da iyi seviyelere yükselecektir.

Ayşe Kuşcu: Halkın demokrasiye ve devlete ne kadar güvendiğini gördük. Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Burhan Ekiz: Özellikle dış güçler, bu girişim karşısında bu kadar güçlü olacağımızı beklemiyordu. Bu işin altından kalkamayacağımızı düşünüyorlardı. Türk milleti iradesini, kişiliğini ve gücünü dünyaya gösterdi. Ve diğer ülkelere örnek oldu.

Ayşe Kuşcu: Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği olarak bu süreçte neler yapmayı planlıyorsunuz?

Burhan Ekiz: Derneğimizin 60 üyesi var. Tüm üyelerle birlikte demokrasi şehitlerimizin aileleri için destek kampanyası başlattık. Kampanyayı önümüzdeki günlerde tamamlayıp Sayın Valimiz İbrahim Şahin'i konu ile ilgili bilgilendirmek için ziyaret edeceğiz. Tabii ki biz darbe girişimini tüm üyelerimizle birlikte kınıyoruz ve her zaman devletimizin yanında olduğumuzu yineliyoruz.

Ayşe Kuşcu: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Burhan Ekiz: Son günlerde yaşanan Gaziantep saldırısını da ayrıca şiddetle kınıyoruz. Bu hunharca yapılan din, mezhep, dil, ırk ayrımı gözetmeden yapılan saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz ekonomisi açısından bakılırsa, yaş sebze ve meyve sektörü ülkenin can damarıdır. Kaliteli, sağlıklı yetiştirilen ürünler, hem iç piyasada hem de dış piyasada satışı yapılarak ülke ekonomisine büyük destek vermektedir. Üreticilerimizin kaliteli ve standartlara uygun yetiştirdikleri ürünlerin, hem Samsun hem de Türkiye'deki diğer toptancı haller esnafları olarak en güzel şekilde satışını yapmaktayız. Hiçbir emeğin zayi olmasına kesinlikle izin vermeyiz. İsrafın olmadığı yerde bereket vardır. Milli iradenin vermiş olduğu güven ve huzur ortamında sebze ve meyve üretimin artacağı ve ihracatımızın buna paralel olarak daha iyi olacağını görüyoruz. Bizler de daha çok çalışarak, ülkemizin ekonomisinde yerimizi alarak, daha güçlü ekonomi için ticaretlerimizi artıracağız.

Ayşe KUŞCU