Eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Meral Akşener'in parti disiplin kurulu kararıyla ihraç edilmesinin hukusuzluk olduğunu söyledi.

Süslü, ''Koltuklarını kaybetmemek uğruna kongrede yarışmaktan korktukları Meral Akşener'i ihraç ederek bu tehlikeden kaçabileceklerini zannettiler. Büyük bir yanılgı içerisindeler'' ifadelerini kullandı.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Mahkeme kararıyla gerçekleştirilen kongrede MHP'nin tüzüğünde keyfi ihraçlarının önüne geçecek değişiklikleri yaptıklarını ifade eden Süslü, ''Daha sonra o kongre kararlarına yürütmeyi durdurma kararı alındı. Normalde direkt reddetmesi gerekti ama Türkiye'de adalet sistemi düzgün işlemediğinden yürütmeyi durdurma kararı alındı. Bu karar olduğu için şu an MHP genel merkezinin bir disiplin soruşturma yapma yetkisi veya ihraç etme yetkisi yok. Mahkeme sonucunu almamız gerekli, mahkeme tüzük değişiliklerini onaylayabilir. Ve böylece genel merkezin keyfi ihraç etme yetkisi ortadan kalkabilir. Ya da mahkeme yapılan tüzük değişikliğini geçerli saymadığını söyleyip kongrenin yeniden toplanmasını isteyebilir. Ama genel merkez yangından mal kaçırır gibi, 1 yıldır her yaptığı kanunsuz işleme bir yenisini daha ekleyerek MHP'yi yine hukuki anlamda bir utancın içine soktu. Koltuklarını kaybetmemek uğruna kongrede yarışmaktan korktukları Meral Akşener'i ihraç ederek bu tehlikeden kaçabileceklerini zannettiler. Büyük bir yanılgı içerisindeler. Akşener'i MHP'den kanunsuz biçimde atabilirler ama Türk milletinin gönlünden atmayı beceremeyecekler. Onlara göre şer olan bir şeyden, hayır doğuyor. Akşener'e bu kadar haksızlık yapıldığında Türk milleti o daha çok seviyor ve sahipleniyor. MHP'deki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek'' diye konuştu.

YENİ PARTİ KURULUR MU?
Delegasyonun yüzde 70'inin değişim talebi olduğunu söyleyen Süslü ''Yeni bir parti kurulması söz konusu olabilir mi?'' sorusuna da şu şekilde yanıt verdi: ''Türkiye iyi yönetilmiyor, yaşanan onca şeyden sonra MHP umut olmazken bizim bir kenarda oturabilme şansımız yok. Yeni bir yol açmak, yeni bir yol yapmak mecburiyetinde kaldığımızda yeni yol açacağız. Türk milliyetçileri hep böyle yapmıştır. Osmanlı işgal altındayken Anadolu yollarına düşmüşler ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlar. Biz de yeni bir yol bulmak mecburiyetindeyiz ve bulacağız. Ama birinci önceliğimiz MHP içerisindeki mücadelemizi sonuna kadar devam ettirmek. Umarım MHP genel merkezi yapmış olduğu hatardan döner ve ülkücülerin kucaklaşmalarını sağlarlar.''

Zerrin SOMUNCU