Denizlispor maçında attığı golle bu sezonki ilk galibiyeti getiren Halil İbrahim Pekşen, taraftarlara seslenerek, "Yeterkil bizlere inanın, güvenin. Her geçen hafta daha iyi olacağız" dedi

SAMSUN'UN ÇOCUĞU
Havza Belediyespor'da futbola başlayıp ardından Kadıköyspor'a transfer olan Halil İbrahim Pekşen, buradaki performansıyla da Samsunspor'a transfer olmuştu. Profesyonel sözleşme imzaladıktan sonra sırasıyla Eyüpspor, Turgutluspor ve Büyükçekmece Tepecikspor'da 3 sezon kiralık oynayan 23 yaşındaki futbolcu, yeni sezonla birlikte yuvası Samsunspor'a geri döndü.

TECRÜBE KAZANDIM
Takımın genç ama tecrübeli isimlerinden olan Pekşen, Denizlispor maçında da güzel bir gol atarak takımının bu sezonki ilk galibiyeti almasını sağladı. Gazetemize de önemli açıklamalarda bulunan Halil İbrahim Pekşen, şunları söyledi: "3 farklı takımda kiralık oynadım. Alt liglerde imkanlar kısıtlı ama bana büyük tecrübe oldu. Bu lig ne kadar sertse, alt ligler daha da kuvvete dayalı. Ben de güçlenip yeniden yuvama döndüm."

DAHA İYİ OLACAĞIZ
"Bu sezon başı geldiğimde, kiralık gönderilme gibi bir korkum yoktu. Alt liglerde 40 maçın üzerinde oynadım. Güçlü geldim, kendime de güveniyorum. Sezon başındaki kampı da iyi değerlendirdim. İlk 5 hafta iyi oynuyorduk ama gol nontasında sıkıntı çekiyorduk. Ancak son Denizlispor maçında golü de bulduk. Diğer haftalar daha iyi olacağız. Takımdaki ağabeylerimiz bizlerle yakından ilgileniyor, onlardan çok şey öğreniyoruz."

STRESİ ATTIK
"Denizlispor maçındaki iyi oyunun yanında gol atmam beni de sevindirdi. Pozisyondan önce golü hissettim. Hafta içi yapılan çalışmalarda da goller atıyordum, denemeden, vurmadan olmuyor. Orada da denedim. Sol ayağıma güvendim ve vurdum. Çok şükür gol oldu ve kazandık. Üzerimizden büyük bir stresi attık. İyi bir takımız. Herşeyden önemlisi iyi mücadele ediyoruz. İlerleyen haftalarda çıkış yakalayacağımıza inanıyorum."

ÇOK DUYGULANDIM
"Maça giderken taraftarların bizleri tesise kadar gelip uğurlaması beni çok etkiledi. İnanın ağlayacak gibi olduk, ben de çok duygulandım. Maçta da iyi bir atmosfer vardı. Özellikle iç sahada tribünlerin dolu oluşu bizi çok etkiliyor. Taraftarı arkamıza alınca daha iyi sonuçları alacağıma inanıyorum, bizi yalnız bırakmasınlar. Denizlispor maçında neler yapabileceğimizi gösterdik. Yeter ki bize inansınlar, güzel günler gelecektir."

Selçuk KAYA