Samsun'un Bafra İlçesi'nde AML hastası Ferah bebek için başlatılan ve sonrasında çığ gibi büyüyen kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlara Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi'nde teşekkür programı düzenlendi.

Programa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Çamaş, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Adem Tatlısoy ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda bağışçı katıldı.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR
Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, 'Ferah bebekler ve lösemili hastalar ölmesin kampanyamıza Bafra çok güzel bir kan verme örneği göstermiştir. Kampanyamızı başlattığımız ilk 5 günde 807 kök hücre 360 ünite kan bağışı yapılmıştır. Kampanyamız tüm hastalarımız için devam etmektedir. Kampanyamıza destek veren Bafra halkına teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi.

BAFRA HALKI DUYARLI
Bafra'da çok güzel işler yapıldığını belirten Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, 'Bu kampanya da Ferah bebek bir sembol oldu. Ferah bebek gibi kök hücre bekleyen bine yakın insanımız var. Bu insanlarımıza umut olmak adına Bafra'da gerçekleştirdiğimiz bu yıl ki çalışmalarda 2 haftada toplam 412 kan bağışı, 853 kök hücre bağışı aldık umuyorum bu artarak devam edecektir. Buradan duyarlı Bafra halkına teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan da, "Ferah bebek için başlatılan kampanya çığ gibi büyüdü ve hayat kurtarma yolunda güzel adımlar atıldı. Umuyorum ki aynı özveri ve hassasiyetle bu kampanya devam edecek ve buradan özellikle Bafralılara ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

HABER MEDYA'YA TEŞEKKÜR
Konuşmaların ardından kampanyaya destek kurum ve kurum amirlerine Türk Kızılayı Bafra Şubesi tarafından teşekkür belgesi verildi. Kampanyaya haberleriyle destek veren Haber Medya Grubu adına teşekkür belgesini Haber Medya Grubu Bafra Bölge Temsilcisi Ümit Ceylan'a Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin verdi.

Ümit CEYLAN