Samsun'da PTT'nin 176. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kahvaltıya katılan Vali İbrahim Şahin, TRT ve PTT'yi anlatan 2 ciltlik kitap yazacağını söyledi. Şahin, ''PTT deyince aşağılanan, köylü ve daha ikinci sınıf bir yer gibi görünüyordu. Ama PTT aşağılanmış bir kurumdan, gıpta edilen bir kuruma dönüştü'' dedi.

PTT'nin 176. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konaks Otel'de PTT çalışanları ve ailelerine kahvaltı etkinliği düzenlendi. Eski PTT Genel Müdürü ve Samsun Valisi İbrahim Şahin de PTT çalışanlarını kahvaltıda yalnız bırakmadı.

ONUR DOLU 176. YIL
Telekom'dan ayrıldıktan sonra PTT'nin yalnızlık çektiğini söyleyen PTT Samsun Başmüdürü Adnan Sert, ''Ama dönemin genel müdürü ve şimdiki Samsun Valimiz İbrahim Şahin'in bize iadeyi itibar yapması, PTT'yi şahlanışa kaldırması bizleri onurlandırdı. Biz valimizin eserleri üzerinde PTT'yi yürütmeye devam ediyoruz. Valimiz, Samsun'a geldiğinden bu yana da bize hep destek veriyor. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Bugün bu kalabalığı burada görmek beni çok onurlandırdı. 176. yılımız tekrar hepimize kutlu olsun'' dedi.

PTT'NİN ÇIKIŞI HERKESİ ŞAŞIRTTI
PTT'nin kurumsal değişiminde geçirdiği süreçleri PTT çalışanlarına anlatan Samsun Valisi İbrahim Şahin, ''2004'ün sonunda 23 trilyon kara geçti ve bu karla Türkiye'de 38. sıraya yükselmiştik. Ben Samsun Valiliği'ne gelene kadar da Telekom'da yönetim kurulu üyeliği yaptım. Telekom bizimle alay ediyordu. PTT deyince aşağılanan, köylü ve daha ikinci sınıf bir yer gibi görünüyordu. Son yıllarda Telekom GSM şirketlerinin artmasıyla kötü bir noktaya gitmeye başladı. PTT'ye dudak büken Telekom çalışanları beni aracı kılıp PTT'de çalışmak istediklerini söylüyorlardı. Bu herhalde aldığım en zirvede zevklerden birisiydi. Aşağılanmış bir kurumdan gıpta edilen bir kuruma dönüştü. 'PTT'de çalışılır mı?' denilen bir yerden, 'PTT'de çalışabilir miyiz?' denilen bir yere taşındı. PTT ve Telekom ayrılırken kötü şubeler ve binalar, kendilerine göre beceriksiz çalışanlar da PTT'ye verilmişken PTT'nin bu çıkışı Telekomcuları şaşırttı'' diye konuştu.

TRT'Yİ VE PTT'Yİ KİTABINDA ANLATACAK
İki ciltlik bir kitap yazmak istediğini söyleyen Vali Şahin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Kitapların birisi TRT'yi diğeri de PTT'yi anlatacak. Çünkü TRT'yle ilgili de söylenecekler var. Herhalde benim gibi dünyada 10 tane televizyon kanalı kuran yok. Bunları da yazmamız gerekiyor. Ne idüğü belirsiz, bizden program alamayanların saldırılarına bakmayın. Onlara sadece içimden küfür ediyorum, dışımdan gülümsüyorum. Ama onlara da verilecek cevabımız var. Dün başka şekilde saldıranlar bugün moda olduğu için farklı saldırıyorlar. Ama bunu herkes biliyor. Ruh halini beğenmediğimiz için TRT'ye çıkmasına müsaade etmediğimiz insanlar, şimdi ekran bulup sağa sola ağızlarında salyalarla küfür ediyorlar. Bunlara hiçbir şekilde müsade edilmeyecek. Hakkımızı yasal olarak arıyoruz. Çünkü Ergenekon'un kitabını yazmış insanlar çıkmışlar sallıyorlar. FETÖ'cülere yağ çeken insanlar, bugün çıkıp FETÖ'cülere karşı çıkıyormuş gibi bir hava estirmeye çalışıyor. Anadolu insanımız bunları yutmuyor'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU