Karadeniz Yurt Müdürlüğündeki programa Vali İbrahim Şahin'in yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu ile öğrenciler katıldı.

'Kendi iradenize sahip çıkın'

Sabah namazını öğrenciler ile beraber kılan Samsun Valisi Şahin ve protokol, ardından Yurt Müdürlüğü Yemekhanesi'nde öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıda öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, bugün güzel bir başlangıca imza attıklarını belirterek, 'Sizlerle Allah'ın verdiği nimetleri paylaştık. İnşallah bu birliktelik daha güzel bir şekilde devam edecek. Biz sizler için varız. Bizler, sizlerin içerisinde bulunduğu şartlara nazaran çok daha kötü koşulları yaşadık. Şükürler olsun, o şartlarda kendi üzerimize düşen görevlerin hakkını vererek bugünlere geldik. Daha iyi ve güzel bir Türkiye'de, daha sağlıklı şartların oluşmasında sizlerin katkıları olacağına inanıyoruz. Allah üzerinize düşeni de yerine getirebilecek güç, kuvvet versin. Aynı zamanda Allah sizlere zihin açıklığı verirken sizleri insan yapan meziyetleri koruyabilecek irade versin' dedi.

Rektör Bilgiç, iradenin başkalarının emrine verildiğinde farklı örgütler ve terör gruplarının ağına düşmek gibi tehlikelerin oluştuğuna dikkat çekerek, 'Türkiye'nin yaşamış olduğu bütün sıkıntıların arkasında hemen hemen bu zafiyetimiz ve zayıflığımız var. Bu nedenle Allah hepinizin kendi iradesine ve bu iradeyle de ülkesine, milletine, vatanı ile devletine sahip çıkacağı bir hayat nasip etsin. Siz sevgili gençlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu da paylaşarak herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum, sağ olun, var olun' diye konuştu.

'Her bireye görev düşüyor'

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Türkiye'nin konjonktür itibariyle kritik bir süreçten geçtiğini ve bu sebeple her bir bireye görevler düştüğünü vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biliyorsunuz özellikle FETÖ/PDY'nin (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) 15 Temmuz darbe girişimi ki, dışarıda fotoğrafları var, insan her baktığında ürperiyor ve üzerinden biraz zaman geçince külleniyor. O nedenle belli aralıklarla gündemde tutmamız gerekiyor. Diğer taraftan da 30-40 yıldır Türkiye'nin kanayan yarası PKK terörü. İnşallah ülkemiz bu melanet ve musibetlerden kurtulacak, hem FETÖ'den hem de PKK'dan. 2017'de inşallah temiz bir sayfayla dünya prömiyerine çıkacağız.'

'Etrafınızı sürekli gözlemleyin'

Vali İbrahim Şahin, Samsun ve OMÜ'de bir huzur ortamının olduğuna işaret edip bu ortamın daim kılınmasında gençlerin dikkatli olması gerektiği hususunda çağrıda bulunarak, 'Etrafınızda olup bitenleri sürekli gözlemleyin. Biraz daha -eski tabirle- mütecessis (meraklı) olun. Etrafınızdaki insanların kim olduğunu tanımaya çalışın. Çünkü kötü niyetli insanlar maalesef etrafımızda olup basit görünen ancak telafisi mümkün olmayan zararlar verebilir. Onun için bu konularla ilgili sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bizler de size hayırlı işlerinizde her zaman destek vereceğiz. Emin olun, sizlerle beraber olduğumuzda çok mutlu oluyorum. Böyle pırıl pırıl bir gençlik geliyor. Bazen hayal kırıklıkları ve ümitsizlik yaşıyoruz ama sizleri gördüğümüzde o ayet-i kerime hep aklıma geliyor: 'Mahzun olmayın, üzülmeyin. İnanıyorsanız, en üstünsünüz.' Bizler inanıyoruz ve en üstünüz' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından KYK Karadeniz Yurt Müdürlüğü içinde bulunan Model Uçak Yapımı ve Pilotaj Atölyesi'ni gezen Vali Şahin, burada simülatörde uçak kullanarak öğrencilerin sorunlarını dinledi. Son olarak 13 yaşındaki İHA (İnsansız Hava Aracı) pilotu Baha Alsoy model uçak ile küçük bir gösteri yaptı.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.