Ziyarette konuşan Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz,''Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Türkiye içinde ve Türkiye dışındaki Samsunluların sanayi, ticari, sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişmesini sağlamak amacıyla teknoloji, sermaye, fikir alışverişi ve koordinasyonu temin ederek daha ileri bir düzeye ulaşmalarına yardımcı olmak amacı ile kurulmuş bir dernektir. Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği olarak bu hafta sonu Samsun'a ziyaret programı düzenledik. Bu kapsamda da Sayın Valimizi ziyarete geldik. Zaman ayırıp bizleri kabullerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Samsun'un yaklaşık 1 milyon 270 bin nufüsu ile Türkiye'nin 16. büyük şehri olduğunu belirten Vali İbrahim şahin, "Samsun aynı zamanda deniz, kara, hava ve demir yolları gibi 4 ulaşım aksını bünyesinde barındıran ülkemizin dört ilinden birtanesi. Samsun ilimiz son yıllarda hızlı bir şekilde gelişiyor. Samsun'da alt yapı, spor tesisleri, ulaşım, turizm ve sanayi gibi alanlarda çok önemli yatırımlar ve çalışmalar yapılıyor. Son iki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanlarımızın Samsun Milletvekili olmalarından dolayı ilimize çok önemli spor tesisleri ve yatırımları yapıldı. 2017 Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun'da düzenlenecek. Bu organizasyon sayesinde Samsun dünyada çok iyi bir tanıtım şansına sahip olacak. Samsun'da turizm alanında çok önemli potansiyeller var. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar sonunda önümüzdeki birkaç yılda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ülkemizden ve dünyadan önemli bir sayıda turistlerin geldiği bir turizm alanı olacaktır. Ankara'da ikamet eden Samsunlu dostlarımızın gerek ilimizi gerekse Valiliğimizi ziyaretlerinden dolayı hepinize ayrı, ayrı çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Ankara Samsun Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Osman Yılmaz ve Vali İbrahim Şahin ziyaretin sonunda birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.