Hayata geçirdiği yeni hizmet binası, Elektronik Belge Yönetim Sistemi, logo gibi değişimlerle kurumsal dönüşümünü gerçekleştiren Canik Belediyesi, uyguladığı kentsel ve kurumsal dönüşümlerle de ilçede üç dönüşümü birden gerçekleştirdi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı, Mavi-Yeşil, Güzel Evim Mutlu Geleceğim gibi kentsel dönüşüm projeleri gibi fiziki değişimin yanında Hanım Konakları, Aile Okulları, Sıbyan Mektepleri, Tiyatro ve Müzik Okulları gibi yatırımlarla kültürel dönüşümün de yaşandığı Canik'te, şehirsel dönüşümle birlikte sosyal ve toplumsal dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

'KENT DEĞİL, ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ'

Kent ile şehrin birbirinden çok farklı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Sadece beton binalar yaparak bir şehri imar edemezsiniz. Bu şekilde sadece kent oluşturursunuz ama bir şehir, bir medeniyet inşa edemezsiniz. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehir, adeta bir kaptır. İçinde yaşayanlara kendi şeklini verir. Bizde bu anlayışımıza bağlı olarak Medeniyetin özünü oluşturan şehrin sosyal, kültürel ve mekan olarak daha yaşanılır kılınması için çalışıyoruz. Kent değil, şehir inşa ediyoruz" dedi.

'KÜLTÜR, ŞEHRE RUH KAZANDIRIR'

Medeniyet iddiası olamayan bir şehrin gelecek iddiasının olamayacağını dile getiren Başkan Genç, "Hacı Bayram Veli'nin dediği gibi 'İnsan, şehri inşa ederken aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur.' Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. Bu nedenle biz de Canik Belediyesi olarak fiziki dönüşümün yanında eğitim ve kültürel yatırımlara ağırlık veriyoruz. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Biz de bunun bilincinde olarak çalışıyoruz" diye konuştu.

'SAĞLIKLI İNSAN, SAĞLIKLI ŞEHİR'

İnsan ile şehir arasında sıkı bir münasebet olduğuna işaret eden Başkan Genç, "İnsan bozulursa, şehir bozulur. Her anlamda sağlıklı insan, sağlıklı şehir demektir. Eğer bir şehir gelişecekse, değişimin içine kültürü, aileyi, ahlakı da koymalıyız. Bu nedenle özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için Gençlik Merkezleri, eğitim tesisleri, Hanım Konakları, Sıbyan Mektepleri, spor tesisleri gibi yatırımlar yapıyoruz. Yani Canik'te kentsel dönüşüm değil, bir bakıma şehirsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.