Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a geldi.

Bakan Arslan ve Bakan Kılıç'ın beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da Samsun'daydı. Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Samsun-Çarşamba Havalaalanı'nda karşılanan heyet, pistte bir süre incelemelerde bulundu. Ardından Samsun Valiliği'ne giderek toplantı gerçekleştirdi. 30 dakika süren toplantı ardındansa basın mensuplarına açıklamalarda bulunuldu.

TADİLAT NORMALDE 1 YIL SÜRÜYOR


Asıl dertlerinin Samsun'un ihtiyaçlarını çözmek olduğunu söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ''Şu anda mevcut zeminde çökmeler var. Tabii deniz dolgusu üzerine gerekli tedbirler alarak yapılan bir havalimanı olmasına rağmen zaman içerisinde bu tip çökmeler oluyor. Biz havalimanında herhangi bir aksama olmaması adına ihale sürecini başlattık. Normal şartlarda yaparsak bizim havalimanının 1 yıl kapatmamız lazım. Yılda 1 milyon 700 bin kişinin kullandığı bir havalimanını 1 yıl kapatmak ne bizim, ne de Samsun yöneticilerinin istediği bir şey. Dolayısıyla gece gündüz çalışarak en az kapatmayla nasıl çözeriz diye kafa kafaya verdik epeyce çaba sarfettik. Kapanmadan çözülmesi mümkün değil, ancak 3 aylık kapatmayla çözebileceğiz. Bugünden başlayarak havalimanı kapanmadan yapılacakları yapacağız, dolayısıyla işin büyük bir kısmını halletmiş olacağız. 1 mart itibariyle pisti kapatıp 3 ay içerisinde bitireceğiz. Çünkü çok önemli olan olimpiyat oyunları var. Samsun'un uçuş ihtiyacını Merzifon ve Ordu havalimanlarından sağlayacağız'' diye konuştu.

TAKS YOLU ORTA VADELİ PLAN
Türkiye'nin diğer şehirlerinde gerçekleşen havaalanı tadilatlarını gidip yerlerinde incelediklerini kaydeden Bakan Arslan, ''Nevşehir'de, Bitlis'te kapatılmadan çözüldüğünü söylediler. Gidip inceledik. Kars'da da 6 ay kapatmak zorunda kaldık. Samsun bu kadar kısa sürede onarılan ilk havalimanı olarak örnek olacak. Yakın zamanda problemimizi böyle çözeceğiz. Bugün havalimanında incelemede bulunduk, terminal binasıyla da ilgili bilgi aldık. Daha önce havalimanı terminaliyle ilgili proje sürecini başlattık. Önümüzdeki yıl projeyi bitirir bitirmez, yeni terminalin yapımına başlayacağız. Mevcut terminali de dış hatlar olarak kullanacağız. Çünkü biliyoruz ki Samsun bu rakamlarla kalmayacak ve yolcu sayısı en az 2 misline çıkacak. Bunun da tedbirlerini aldık. İleride taks yolu ihtiyacımız da olacak. Bununla ilgili de süreçleri başlatacağız, ancak bu orta vadeli çalışma. Kulaktan dolma bilgilerle kafanızda bir şekil oluşturmayın'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU