Samsun'un Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki İlkadım Bulvarı üzerinde yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle söz konusu bölgede toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bulvar üzerinde bulunan 4 kavşağa trafik ışıkları konulması talebinde bulundu.

DİLEKÇE VERDİK, ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ
Grup adına açıklamada bulunan Samsun İli Fakirleri Koruma Derneği Başkanı Adem Vural, "Yol trafiğe açıldıktan sonra kazalar peşpeşe gelmeye başladı. Yaklaşık 3 yılda 20'nin üzerinde ölümlü, onlarca da yaralanmalı kaza yaşandı. Bu yol üzerinde kavşaklara trafik ışıkları konulmuş olsaydı, belki de bu kazalar yaşanmayacaktı. Canik'teki sivil toplum örgütleri olarak bu konuyu defalarca dile getirmemize, hatta 6 ay önce Büyükşehir'e imzalı dilekçe sunmamıza rağmen çözüm üretilmedi. Ayrıca Canik Belediyesi de konuyu Karayolları ve UKOME'ye defalarca iletmesine rağmen sonuç alınamadı. Bizler Canikliler olarak, en kısa zamanda yaya ve trafik akışının emniyetli bir hale gelecek şekilde düzenlenmesini istiyoruz" diye konuştu.

SİYASİ PARTİ VE STK'LARDAN DESTEK
Eyleme, AK Parti Canik İlçe Başkan Yardımcısı Mahmut Livaoğlu, MHP Canik İlçe Başkanı Kemal Saral, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emre Yılmaz, Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Odası Başkanı İbrahim Ülker, Canik İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Cafer Mersinli, Canik Kültür, Eğitim ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Erbaş, Canik Çilek Üreticileri Derneği Başkanı Ayhan Sekman, Canik Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Mızrak ve vatandaşlar destek verdi.

Barış BUDANOĞLU