Canik Belediyesi'nin daveti üzerine Samsun'a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, OMÜ'de "15 Temmuz ve Sonrası-Büyük Anadolu Aklı" adlı konferansa katıldı.

Gençlerle buluşan Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç ana çıkışı ile küresel güçlerle ters düştüğüne dikkat çekti

Canik Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Genç Memur-Sen Samsun Şubesi'nin birlikte organize ettiği konferansta AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, üniversiteli gençlerle buluştu.

OMÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "15 Temmuz ve Sonrası-Büyük Anadolu Aklı" konulu konferansta üniversiteli gençlerle bir araya gelen Milletvekili Külünk, 15 Temmuz gecesini ve sonrasını, ayrıca kendi yazdığı "Büyük Anadolu Aklı" adlı kitabında yer verdiği bilgileri gençlerle paylaştı.

SORUMLU BELEDİYECİLİK


Konferans öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında şehir ve ülke adına da sorumluluklar üstlenerek, bu tür konferanslar düzenlediğini ifade ederek, "Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için çalışıyoruz. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konferanslar serisinin yanında 15 Temmuz Öncesi ve Sonrası konferansları ile de halkımızı doğru kanallardan bilgilendiriyoruz. Şimdi ise OMÜ ve Genç Memur-Sen Samsun Şubesi ile birlikte Sayın Milletvekilimiz Metin Külünk'ü öğrencilerimizle buluşturmak bizleri mutlu etti" dedi.

15 TEMMUZ'U UNUTTURMAMALIYIZ
Önemli olayların yaşandığı bugünlerin tarihin önemli sayfalarında yer alacağını dile getiren Başkan Genç, "Yaşadığımız şu dönemi 15 Temmuz öncesi ve sonrası diye ikiye ayırabiliriz. Bize göre 15 Temmuz, yepyeni bir Türkiye'nin tarihidir. Ancak 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. Ders kitaplarından, filmlere, edebi eserlere kadar her mecrada 15 Temmuz'un işlenmesini teşvik etmeliyiz. İnşallah Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa inşallah geleceğimizi daha da sağlamlaştıracaktır. Ülkemiz adına bu dönüşümü mutlaka sağlamamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

DÜŞÜNMEK, ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ


Gençlere 15 Temmuz'dan dersler çıkarmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bizler yaşadıklarımızdan dersler çıkarsaydık bu badireyi yaşamayacaktık. Ne yazık ki ders saatleriyle sınırlı kalan öğrendiklerimiz, yaşadığımız hayatta etkili olmadığı için bizlere yeniden roller veriyorlar. Bize düşünmeyi, çalışmayı yasaklayanların neleri esir ettiğini bilmiyoruz. Bu nedenle 15 Temmuz, 12 Eylül ve daha nicelerini bize yaşatanlara eğer fırsat vermek istemiyorsak aklımızı özgür tutmak zorundayız. Düşünmek, çalışmak zorundayız. Ne kadar düşüncenizden şüpheye de düşseniz, iradenizi asla teslim etmeyin" şeklinde konuştu.

KÜRESEL GÜÇLER BÖLMEK İSTİYOR
Konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın önemine dikkat çeken Milletvekili Külünk, 'Küresel güçler dünyayı 500 küçük devletçiğe bölmek istiyorlar. Nasıl ki Yugoslavya'dan devletçikler çıkardılarsa, Suriye'de, Irak'ta da küçük devletçikler oluşturmak istiyorlar. Dünyanın her yerinde ortak bir kültür oluşturmak istiyorlar, Bu küresel güç, Amerika'nın da üzerinde ve bütün dünyayı yönlendirmek istiyor' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN ÜÇ ANA UNSURU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neden hedef alındığını da ifade eden Milletvekili Külünk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu üç ana unsur, onu küresel güçlerle karşı karşıya getirmiştir. Bu üç ana unsurdan birincisi Erdoğan'ın 'one minute' çıkışı, ikincisi 'dolar değil, altın kullanın' demesi ve üçüncüsü de 'Dünya 5'ten büyüktür' söylemidir. Bu üç ana unsur büyük devletlerin çıkarlarına ters düştüğü için Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız üzerine oyunlar oynanmaktadır. 15 Temmuzlar bitmedi. Daha çok 15 Temmuzlar yaşayacağız. Ancak aziz Türk milleti bu oyunların başarılı olmasına asla izin vermeyecektir' ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK ANADOLU AKLI'
'15 Temmuzlardan sıyrılıp çıkmamızın en önemli unsuru, Türkiye'nin siyasal sisteminde yerli ve milli bir modelinin olmasıdır' diyen Milletvekili Külünk, şunları söyledi: "Modelin adı da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemi, 15 Temmuz'da sokaklar üzerinden devleti sahiplenme biçimimizin siyasal sistem olarak yerli ve milli dönüşümüdür. Büyük Anadolu Aklı ile insanlığın bizden beklediği adaleti, huzuru ve barış yeniden ortaya koymuş olacağız. Yeni Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda akıl galibiyetini keşfedemememiz halinde, fiziki galibiyetlerimizin hepsi kısa süreli olacaktır. Bugün Türk ve İslam ülkelerinin, bütün insanlığın tek umudu Türkiye'dir. Çünkü Türkler tarih boyunca yeryüzünün mümessil milleti ve devletlerinin kurucuları olmuşlardır."

GENÇLERLE SOHBET ETTİLER
Yoğun ilginin olduğu konferansın ardından Milletvekili Külünk ve Başkan Genç, öğrencilerle sohbet etti. Konferansa Başkan Genç'in yanısıra OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Barış BUDANOĞLU