3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde Canik Özel Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engelli çocuklara sinema etkinliği yapıldı. Etkinliğe Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İşadamı ve Siyasetçi Hasan Talak, Canik Özel Çocuk ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hacer Altuntaş, Canik Özel Rehabilitasyon Merkezi'ndeki okul yöneticileri ve engelli çocuklar katıldı.
Canik Belediyesi olarak engelli vatandaşları sadece Aralık ayında değil, her zaman hatırladıklarını belirten Usta, 'Toplum içerisinde 8.5 milyon engelli insanımız var. Aileleri ve çevrelerindeki insanları düşünürsek nüfusumuzun yarısı bu olayla direk ilgili. Toplumun doğrudan ya da dolaylı olarak büyük birçoğunu etkileyen bir durumda yerel idareciler olarak engellilerin problemlerini çözmede, onların sosyal hayat içerisinde kendilerine yer bulabilmelerini sağlamada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına Canik'te düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, 'Herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir. Bu anlamda Canik'te Sayın Başkanımız Osman Genç'in önderliğinde yapmış olduğumuz tesislerde öncelikle engelli vatandaşlarımızı düşündük. Bir şehir, bir kurum ya da bir tesis eğer engelli vatandaşın oradan istifade etmesine, rahatça ulaşım sağlamasına engelse bu büyük bir eksikliktir. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi, tesislerimizi kullanabilmesi için özel bir çaba gösteriyoruz" diye konuştu.
Engelli çocuklar Canik Kültür Merkezi'nde 'Uçaklar' animasyon filmini izlerken oldukça keyifli anlar yaşadı.