Termeli hayırsever bir milyon 100 bin TL'ye malolacak ikinci okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü'yle protokol imzaladı

Samsun'un Terme İlçesi Saray Mahallesi'nde, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait 3 bin 458 metrekare arsa üzerine hayırsever Burhan Kır tarafından yüzde 50'si üstlenilen, 16 derslikli Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının protokolü Vali İbrahim Şahin'in makamında düzenlenen törenle imzalandı. Protokole Vali İbrahim Şahin, Mİlli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Hayırsever Burhan Kır imza attı.

DUA ALIRSINIZ
Törende konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Hayırseverlerimizin yaptıkları bu hayırlar kendilerine hayır duası olarak geri dönecektir. Geriye baktılarında eserlerin kalıcı ve dua aldıklarını görecekler. Bundan sonra öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması adına onlara burs verilmesi gerekiyor. Bu burslar üst üste koyduğunuz zaman büyütecek bir rakam olmadığını göreceksiniz. Bundan sonraki işimiz çok nitelikli çocuklarımızı eğitim sistemine kazandırmak ve onları mezun etmektir. Hayırsever Kır ailemize bu eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İKİLİ EĞİTİM BİTECEK
Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Binanın projesini protokol töreninden önce tamamladık. Hayırseverseverimiz kaba inşaatını yaparak bize teslim edecek. Kamu imkanları ile gerisi yapılacak. Terme'de bu binanın da bitmesiyle fiziksel eksikliğimiz kalmayacak. Böylece ilçemizde fiziksel eksikliği giderdikten sonra ikili eğitim kalmayacak. Önemli bir avantaj sağlamış olacağız. Göstergelerimiz de ilçemizde her geçen gün iyiye gidiyor" diye konuştu.

ÖRNEK HAYIRSEVERLER
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise, "Termeli hayırseverlerin bu hareketlerinden dolayı gurur duyuyorum. Terme'de bu acıdan eksiğimiz vardı. Ancak hayırseverlerimiz son zamanlarda buna örnek oldu. Şuanda bir yıl içinde hayırseverlerimiz tarafından ilçemize 6 okul yapıldı. Bunun devamının geleceğinden de eminiz. Bu yardımların diğer hayırseverlerimize örnek olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

BABASI ADINA YAPTIRIYOR
Hayırsever işadamı Temel Kır ise "Aile olarak ikinci okulumuzu yaptırmaya karar vedik. Daha önce annem Ulviye Kır adına yaptırdığımız Kız İmam Hatip Ortaokulu'ndan sonra şimdi de babamız Temel Kır adına lise yaptırmayı kararverdik. Bir milyon 100 bin TL'ye mal olacak okulun kaba adı mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak" dedi.


Protokol törenine İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile hayırsever Burhan Kır'ın ailesi katıldı.

Bayram OK