Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in 12 yıldır her hafta başında düzenli olarak gerçekleştirdiği Müdürler Toplantısı, bu hafta duayla başladı. Başkan Genç'in yanı sıra, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, toplantının başında İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 36'sı polis 8'i sıvıl 44 kişinin şehit olduğu hain terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin ruhuna üç İhlas, bir Fatiha suresi okuyup, dua etti.

'Birliğimize zarar veremezler'
Toplantı öncesi edilen duanın ardından konuşan Başkan Osman Genç, "Ateş bağrımıza düştü. Güzel memleketimizin güzel evlatları kalleş tuzaklarda can veriyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik yapılan hain terör saldırılarını kınıyor, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesinde destek veren tüm iç ve dış güçleri lanetliyorum. Terör örgütü ve destekçileri, dökülen kanlarla bu aziz milletin birlik ve beraberliğine asla zarar veremeyeceklerini iyi bilmelidir. Devletimizin tüm güvenlik unsurlarıyla, eli kanlı terör örgütüne gereken en ağır cevabı vereceğinden şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu.

'Türkiye güçlü bir devlettir'
Saldırının, Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir saldırı olduğuna vurgu yapan Genç, "Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan bir terör saldırısı. Ancak Türkiye güçlü bir devlettir. Milletimizin sağduyuyla ve her zamankinden daha güçlü şekilde dayanışma içinde olacağına inanıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Başkan Genç'in yanı sıra başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yer aldığı toplantıda, belediye tarafından önceki hafta yapılan çalışmalar ve bu hafta yapılması planlanan projeler görüşüldü.