İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca düzenlenen 'Halep'e Yol Açın' kampanyasına, Canik Belediyesi de oradaki insanlara yardımcı olmaları için 1 otobüs dolusu 54 genci bugün gönderdi.
Canik Belediyesi önünden kalkan otobüs Reyhanlı sınır kapısına gidecek. Uğurlama öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Suriye ve diğer yerlerdeki Müslüman kardeşlerimizin en azından onların sesine kulak veren bir Anadolu var. Siz varsınız, biz varız, Anadolu'nun değişik şehirlerindeki insanlar var. Vicdanların artık kabul edemeyeceği kadar, oradaki filmleri izlemeyebilecek kadar, vicdanlarımızın sabretmediği olayların Halep'te yaşandığını biz görüyoruz. Gelişmeleri gençlerin doğru okuması gerekiyor. Yola çıkacaksınız. Oralarda yardım edeceksiniz. Müslümanlar dünyayı doğru okumak zorundalar. Doğru okuyamadığımız için bazı musibetlerin de başımıza geldiğinin farkında olmak zorundayız' dedi.
Konuşmanın ardından Canik Belediyesi önünde bekleyen otobüse binen gençler, Reyhanlı sınır kapısına giderken, Başkan Genç'te gençlere iyi yolculuklar diledi.