İstasyon Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, siyasi parti başkanları ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı. Önce Emniyet Müdürlüğüne yürüyen kalabalık, polise destek mesajları verdi. Ardından Meydanbaşı Şehitliği'ne geçilerek saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Yürüyüş esnasında bir açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli halkına teşekkür ederek, 'Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz için toplandık. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyoruz. Son günlerde önce İstanbul, ardından Kayseri'de yaşanan patlamalar yüreklerimizi dağladı. Bu ülkeyi seven insanlar olarak her zaman hükümetimiz ve devletimizin yanındayız' dedi.
Siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar ise, teröre karşı bir ve beraber olmanın önemine dikkat çekerek, 'Her türlü terör örgütüne karşıyız. Bu ülkede yaşayanlar olarak vatanımızın bölünmesine izin vermeyeceğiz' yorumlarında bulundu.
Meydanbaşı Şehitliği'nde sona eren yürüyüşte şehitlerin mezarlarına protokol üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından karanfil bırakıldı. Daha sonra buradaki kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP ilçe binasına yönelerek vinç yardımıyla Türk bayrağı astı.

Ereğli teröre karşı tek yürek