Samsun'un Canik İlçesi'nde bulunan Samsun Balıkçı Barınağı'nda tekne balıkçılığı yapan 54 yaşındaki Durmuş Akasya'nın, fırtına etkisiyle kıyıya çarpan teknesi parçalandı. Olay esnasında yanında olan bir arkadaşıyla canlarını zor kurtardığını söyleyen Akasya, ''Emekli olduktan sonra ikramiyemle aldığım teknem paramparça oldu ve mağdur durumuna düştük. Geçim kaynağımı kaybettim ve borçlarım var'' ifadelerini kullandı.

CANIMI ZOR KURTARDIM
Olayın sabah saatlerinde, denize ağ attıktan sonra beklerken olduğunu kaydeden Akasya, ''O sırada mazotumuz azdı ve ardından şiddetli rüzgarın etkisiyle motor hava yaptı. Biz motorun havasını almaya çalışırken çapayı atmak zorunda kaldık. Çarpmanın ardından, önce onu ardından kendimi kıyıya atarak canımı zor kurtardım" diye konuştu.

İNSAN ZİNCİRİ İLE KURTARDIK
Akasya ve arkadaşını gelen telefon üzerine kurtaran Hasan Yıldız, ''Burası bir geçiş hattının olmayışından dolayı çok tehlikeli. Kıyıdan arkadaşlarımızı insan zinciri yaparak çıkartabildik. Zaten tehlikeli bir meslekle uğraşıyoruz. En azından burada bir merdiven veya bir geçiş hattı olsa rahat rahat arkadaşlarımızı oradan alabilirdik. Canımız cebimizde geziyoruz. Yetkililer burayı kontrol etmeli. Bir geçit olsa arkadaşlarımızı kurtarmak 3 saat sürmezdi" ifadelerini kullandı.

Tayfur KARA