AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, TBMM'de 2. tur oylamalarına geçilen yeni Anayasa çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kırcalı, "Anayasa değişiklikleriyle ilgili süreç TBMM'de tamamlandıktan sonra işin asıl sahibine gideceğiz. İşin asıl sahibi ve kararı verecek olan milletimizdir. Bu nedenle TBMM'de demokrasiye uygun olmayan davranışlar içinde olmak uygun değildir. Esas olan çıkıp kürsüde görüşleri beyan etmektir" dedi.

MİLLETE GİDECEĞİZ
TBMM'de Çarşamba (yarın) 2. tur ile anayasa değişikliğin tümünün oylamasına geçileceğini hatırlatan Kırcalı, "İnşallah 330'un çok üzerinde bir oyla anayasa değişiklikleri TBMM'de kabul edilecek ve milletimizin kararına sunulacaktır. Kararı işin asıl sahibi milletimiz verecektir. Biz değişikliklerin TBMM'de kabul edilmesinden sonra teşkilatlarımız ve tüm mensuplarımızla birlikte ülkemizin her karışını gezeceğiz. Milletimizin desteğini isteyeceğiz. Biz milletimizin 'evet' diyeceğine inanıyoruz. Çünkü milletimiz AK Parti'nin milletimizin ve devletimizin menfaatine olmayan hiçbir şeyi yapmadığını en iyi şekilde biliyor. Milletimizin kararına güvenmeyenlerin TBMM'de kavga ve gürültü çıkarmalarını yadırgadık" ifadelerine yer verdi.

EKONOMİ SALDIRI ALTINDA
Ülkeye ekonomik saldırıların bitmediğini ifade eden Kırcalı, '2003 yılından bu yana zaman zaman ekonomik saldırıların hedefi olduk. Türkiye engellenmek istendi. Bu şimdi yeniden denenmek isteniyor. Borsa, döviz kurları ve faizler üzerinden Türkiye'yi krize sürükleme çabalarının yaşandığını görmekteyiz. Milletimiz bu oyunu gördüğü için, istiklalinin ve istikbalinin önemli bir parçası olarak kabul ettiği ekonomisine de sahip çıkıyor. 15 Temmuz gecesi darbecilerin silahlarını, bombalarını durduran milletimiz, ertesi sabahtan itibaren ekonomiye yönelik saldırılara karşı ülkesine siper olmuş ve olmaya devam etmektedir. Türkiye, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaktır ve bu yolda ilerlemektedir ancak bu engellenmek istenmektedir. Ama yeni Türkiye'nin inşası ve yükselişinin önünde hiç kimse duramayacak. Türkiye, yeniden Allah'ın izni ve yardımıyla bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline geliyor" dedi.