'Denizlerde az balık var, hamsi geçen senelere göre çok az' tartışmalarını ve balığa yapılan zammı değerlendiren Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç, bu sezon denizlerde görülmemiş bir palamut bolluğu yaşandığını ve palamudun hamsi ile beslendiğini belirterek, hamsi azlığının bundan kaynaklandığı ifade etti. Sadece balığa değil birçok şeye zam yapıldığını kaydeden Başkan Malkoç, her şeye rağmen iyi bir sezon yaşadıklarını söyledi.

SADECE BALIK DEĞİL HER ŞEY PAHALI
Bu sene hamsinin özellikle Batı Karadeniz civarında olduğunu belirten Başkan Malkoç, Doğu Karadeniz'de ise hamsinin ince olduğunu, onun da tutulmadığını söyledi. Malkoç, 'Batı Karadeniz ve Ereğli tarafından hamsi geliyor, az da olunca bu durum fiyatlara yansıyor. 'Balık fiyatlarına zam geldi, çok pahalı deniliyor' ama sadece balık fiyatları değil her şey pahalı' ifadelerini kullandı.

HER ŞEY BALIĞA BAKIYOR
Palamudun bu sene çok fazla olduğunu ifade eden Başkan Malkoç, 'Hiç görülmemiş bir palamut oldu, palamutlar da hamsiyi yediği için böyle olacağı belliydi. Her şeye rağmen bu sene balıkçılık sezonu çok iyi geçti, kimse yalandan yere konuşmasın. Palamut bolluğu yaşandı, şu an istavrit tutuluyor. Bin kasa hamsi tutacaklarına 100 kasa hamsi tutuyorlar, yine aynı parayı alıyorlar. Mazot, nakliye fiyatları da çok arttı, bunlar da balıkçıları etkiliyor. Balık fiyatları çok pahalı değil, zaten şu an piyasadaki her şey çok pahalı. Bizim masraflarımız da çok fazla, mazot yükseldi, nakliye ücretleri çok ağır, kiralar ve işçi paraları var. Her şey balığa bakıyor' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL / Özel Haber