AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan'ın istifasını sunduğu öğrenildi. Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ise istifa etmeyeceğini açıkladı. Şahin, ''Ben şu anda teşiklatımla ve sandıklarımla uğraşıyorum. Referandum hazırlıklarını yapıyorum. Sonuçta istifa sürecinde başka şeyler de gerçekleşebilir, ben bu vebalin altında kalmayacağım'' ifadelerini kullandı.

VEBAL ALMAYACAĞIM
Gerekçesiz biçimde AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı görevinden istifasının istendiğini öne süren Şahin, ''Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Bu kritik referandum sürecinde istifa etmeyi vebal olarak gördüğüm için bu vebalin altına girmek istemedim. Ben şu anda teşiklatımla ve sandıklarımla uğraşıyorum. Referandum hazırlıklarını yapıyorum. Sonuçta istifa sürecinde başka şeyler de gerçekleşebilir, ben bu vebalin altında kalmayacağım. Vebal yüklenmek isteyenler de yüklenebilir'' dedi.

BİRİLERİ BÖYLE İSTİYOR
3 yıldır Atakum İlçe Başkanlığı görevini sürdürdüğünü kaydeden Şahin, ''CHP'den Atakum'u biz aldık. Üç yıla bir referandum, üç de seçim sığdırdık. Partimizin 15 yılda yaptığı dokuz seçimin dördü benim dönemimde gerçekleşti. Çok şükür biz bu dönemde partimizin bayrağını hiç yere düşürmedik ve hep yukarıda dalgalandırdık. Ama birileri böyle istiyor, isteyebilir herkesin kendi düşüncesidir ama ben bin yıllık Türk tarihinin en kritik seçimlerinden birisi olacak bu süreçte, seçime iki ay kala istifa etmeme tavrı geliştirdim. Bu tavrın sonucunda, tabi yukarıda büyüklerimiz var, onlar nasıl düşünürler, nasıl karar verirler bilemiyorum. Ama ben vebal üstlenmeyeceğim, üstlenmek isteyen üstlenebilir'' şeklinde konuştu.

Zerrin SOMUNCU