AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin verdiği destekle Anayasa değişikliğinin önünün açıldığını ve Meclis'ten geçtiğini hatırlatan Demircan, "Birden fazla kaptanın olduğu gemi batar. Türkiye bu istikrarsızlık sürecini artık sona erdirmeli" dedi.

İSTİKRARSIZLIK
SONA ERECEK
Referandumun kesin tarihinin bu hafta sonuna doğru netleşeceğini ifade eden Demircan, "Bu süre içerisinde Anayasa değişikliğinin gerekliliğini ve ülkemize sağlayacağı faydaları kapı kapı dolaşıp, halkımıza madde madde anlatacağız. İnanıyorum ki MHP'nin değişikliğe verdiği desteğin gereğini yapacak ve kendi kampanyasını yürütecek. Süreç sonunda milletimizin 'evet' diyeceğine inanıyorum. Çünkü Türkiye 1982 Anayasası ile yoluna devam edemiyor. Rejim konusunda kesin kararı milletimiz 1923'te verdi. Milletimiz bu kararında sabittir ve bu kararı asla değiştirmeyeceğini de Anayasanın ilk dört maddesinde ilan etti. Şimdi yapılan değişiklik sistem değişikliğidir. Yönetim yürütme, yasama ve yargı arasındaki kuvvetler ayrımını netleştirecek ve ülkenin önü açılacak. Birden fazla kaptanın olduğu gemi batar. Türkiye bu istikrarsızlık sürecini artık sona erdirmeli" ifadelerini kullandı.

EN İYİ İLETİŞİM YÜZ YÜZE
Düzgün Çoban'ın eski futbolcu Rıdvan Dilmen tarafından başlatılan 'evet' kampanyasına bakış açısını sorduğu Demircan, "Halka ulaşmak için her yolu, her mekanizmayı kampanyaya dahil etmek lazım. Sosyal medya halkın etkili şekilde kullandığı bir alan. Halkımıza meramımızı anlatmak için partimiz bu alanı da kullanacak. Biz yine de en iyi iletişimin yüz yüze olduğuna inanıyoruz" cevabını verdi.

Pirsu DÜZGÜN