Yaklaşık bir ay önce bisikletiyle dünya turuna çıkan Fransız turist Amandine L. (36) Samsun Sinop yolu üzerinde ıssız bir alanda çadır kurmuştu. Kurduğu çadırda kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayan Amandine L. (36) kaçarak Çetinkaya Mahallesi'ndeki bir eve sığınmıştı. Bu sırada şahıslar Amandine L. (36)'nin çadırda bıraktığı çantasından bir miktar parayı alarak kayıplara karışmıştı. Durumun bildirilmesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri meydana gelen olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin de dahil olduğu soruşturma çok yönlü olarak sürdürüldü. Amandine L. (36)'ye sabıkalı üç bin şahsın fotoğrafları gösterildi ancak yine sonuç alınamamıştı.

ROBOT RESİM İLE
TESPİT EDİLDİ
Bunun üzerine iz bırakmadan olay yerinden kaçan zanlılar hakkında koordineli bir şekilde çalışma yürüten Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri gasp edilen Amandine L. (36) tarifi üzerine çizilen robot resim ve MOBESE kameraları neticesinde olayın faillerini yakaladı. Sorgularının ardından Bafra Adliyesi'ne sevk edilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

FRANSIZ TURİSTTEN TEŞEKKÜR
Öte yandan Bafra Kaymakamlığı'nca öğretmenevinde misafir edilen Fransız turist Amadine L.(36) başından geçen talihsiz olaydan ötürü üzüntülü olduğunu ancak zanlıların yakalanıp cezalandırılmasının ardından Bafra Kaymakamlığı, Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin ve Bafralıların kendisine gösterdiği yakın ilgiden memnun olduğunu belirterek teşekkür etmişti.

EKİPLERE BAŞARI BELGESİ
Olayın kısa sürede aydınlatılmasının ardından Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, olayı koordineli bir şekilde araştırıp titiz bir çalışma sonucunda faillerinin yakalanması ve adalete teslim edilmesinde emeği geçen Bafra İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. İlhan Güngör, Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Kısım Komutanı J. Bçvş. Selçuk Yılmaz, Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı Suç Önleme Araştırma Tim Komutanı J. Kd. Bçvş. Murat Demirel, Bafra İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı personelleri J. Astb. Kd. Çvş. Hayrettin Çabuk, J. Kd. Uzm. Çvş. Serhat Öner ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde görevli polis memurları Abdullah Uçar, Ömer Faruk Demir'e birer teşekkür ve başarı belgesi takdim etti.
Ekipleri tebrik eden Kaymakam Türkel, teşekkür ederek başarılı çalışmaların devamını diledi.

Ümit CEYLAN