AK Parti Kadın Kolları Bölge Eğitim Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Toplantı AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser'in açılış konuşması ile başladı. Keser, açılış konuşmasında misafirlere hoş geldin diyerek, referandumdan 'evet' çıkmasının ülke için daha faydalı olacağını söyledi. Daha sonra söz alan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'de daha hızlı ve iyi karar alabilmek için yönetimdeki iki başlılığa yeni anayasayla son vermenin doğru olacağını ifade etti.

Zeynep Gül Yılmaz : 'Biz tarih yazan kadınlardan olacağız'
Kadınlar olarak ülke adına yaptıklarıyla tarih yazdıklarının altını çizen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Gül Yılmaz, 'Biz hepimiz lider kadınlarız. Çünkü tarih yazıyoruz. Tarihi okuyanlardan değil, tarihi yazanlardan olmaya karar vermiş lider kadınlardan olmaya karar verdik biz. Tarihi herkes okur. Önemli olan tarih yapmaktır. Bir gün arkamıza dönüp baktığımızda biz şunu diyebileceğiz; 'Ne günlerdi o günler ve biz o günlerde bu kutlu davanın bir parçası olduk.' Biz evlatlarımıza ve torunlarımıza bunları anlatacağız. Bunlar film ve belgesel olacak. Bu dava kurulalı 16 yıl oldu. 16 yıldır biz laf üstüne laf koymadık taş üstüne taş koyduk. Taş üstüne taş koymaya devam etmek istiyoruz. Bunun için ikiliği gidermek gerekir. Biz AK Parti iktidarında hiç iki başlılık yaşamadık. Hep saygı ve muhabbetle işlerimizi çözdük. Ancak daha önceki iktidarlar döneminde Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Demirel ve Çiller zamanına olanlar bize zarar verdi. Bunun örneklerini Bülent Ecevit ve Ahmet Nejdet Sezer olayları bize büyük zararlar vermiş Cumhurbaşkanı - Başbakan sürtüşmeleridir. Ülkemizi on yıllarca geriye götürmüş karanlık sürtüşmelerdir. Bunların önüne geçmek, tek başlı güçlü bir yürütme sistemi kurmak için zorlu bir döneme giriyoruz. Mevcut anayasamızı bu şekilde değiştirmek istiyoruz. Bunda siz kadınların çok büyük etkisi olacak. Bunları insanlara güzel şekilde anlatmanız gerekiyor' diye konuştu.

Başkan Yılmaz, 'Önceden sırtını dönenler şimdi bizden yararlanmak istiyor'
Daha önceki yıllarda Türkiye'nin gelişmişlik seviyesini beğenmeyen yabancıların kendilerine arkalarını döndüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Şimdilerde ise yabancıların Türk yöneticilerden bilgi almak için sıraya girdiklerini söyleyerek, 'Bütün benliğimle şehirle bu şehirle yatıp bu şehirle kalkıyorum. Gecem gündüzüm bu şehir oldu. Bu şehrin gelişmesi tek düşüncem oldu. Bundan seneler önce Almanya'da bir toplantıya katıldım. Toplantıda belediye başkanları kendi şehirlerini tanıtıyordu. Ben de fırsat bilerek bizim şehrimizi tanıtmaya başladım. Samsun bir liman kenti diye tanıtmaya başladım. Adamlar sonra şehrin nüfusunu, çevre projeleri, atık su arıtım tesisleri, ulaşım şekilleri, sağlık ve eğitim altyapısı gibi konular hakkında sorular sordular. Şehrin gelişmişliğini öğrenmeye çalışıyorlar. Biz de o zaman Samsun'daki projelere yeni başlamıştık. 2000'li yılların başında bu projeler Samsun'da meydana gelmemişti. 2-3 cümle sonra ne kadar gelişmiş bir şehir olup olmadığını öğrendiler herhalde. Daha sonra bana arkalarını döndüler. Bu durum çok zoruma gitmişti. Bizden istifade edebileceği bir şey olmadığını görünce başka belediye başkanlarıyla konuşmaya başladılar. Şimdi aradan 15-20 yıl geçtikten sonra AK Parti iktidarının gelmesiyle birlikte her şey bir bir düzelmeye başladı. Bunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in belediyecilikten gelmesi ve dünyada marka olmasının da bir etkisi var. Şimdi etrafımızda pervane oluyorlar. Bizden yararlanmaya, fikir edinmeye çalışıyorlar' şeklinde konuştu.
Toplantı açılış konuşmalarının ardından Zeynep Gül Yılmaz'ın parti teşkilatı üyelerine referandum ve yeni anayasa ile ilgili bilgi vermesiyle sonlandı.