Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliğine hazırlanan Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslar serisinin bu seferki konuğu AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan oldu. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilginin olduğu konferansta, Milletvekili Demircan "3. Bin Yılda Türkiye" konusunu anlattı.

TÜRKİYE DAHA DA GÜÇLENECEK

Konferansta konuşan Milletvekili Demircan, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Türkiye'nin mevcut sistemi ve referandumda oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler veren Demircan, üniter yapının değişmeyeceğini, mevcut sistemle daha fazla ilerlemesi mümkün olmayan Türkiye'nin, yeni sistemle her alanda daha da güçleneceğini söyledi.

MİLLETİN ANAYASASI OLACAK

Türkiye'nin her gelişme ve ilerleme gösterdiği dönemlerde darbelerle sarsıldığına dikkat çeken Demircan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Türkiye'nin geleceği için halkın huzuruna çıktıklarını söyledi. Demircan, "Bu Anayasa'nın değiştirilmesi elzemdir. Anayasa'yı eğer millet yapıyorsa demokratik bir Anayasa'dır. Mevcut Anayasa milletin değil, vesayet Anayasa'sıdır. Bu nedenle milletin Anayasa'sı için milletin huzuruna çıkıyoruz" dedi.

ÜNİTER YAPI BOZULMAYACAK

Hangi model gelirse gelsin Türkiye'nin üniter devlet yapısının bozulmayacağını ifade eden Demircan, "Bu nedenle 'Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak' diyoruz. Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'daki halk oylamasını önemsiyoruz. Bu süreçte millete en iyi şekilde, Anayasa önerisinin neler getirdiğini, ülkenin bundan nasıl fayda sağlayacağını ve ülke için ne tür olumlu neticeler doğurduğunu anlatıyoruz" diye konuştu.

MİLLET KARAR VERECEK

Yeni sistemin doğruluğuna inandıklarını dile getiren Demircan, "Bu ülkenin sahibi aziz millet, milletin hizmetlerini de yürütmek için devleti yönetme hakkı yine millete ait. Bu milletin Anayasa'sı. Anayasa yapma hakkı da milletin. Biz onların vekilleriyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık, görevimizi yerine getirdik. İşin sahibi olan milletimiz karar verecek. Bir milletin iradesine karşı gelmek en büyük zulümdür" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ MESELESİ

Yeni Türkiye Yolunda konferansları kapsamında düzenledikleri 16 konferansta ve etkinliklerde 15 bin kişiye ulaştıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, "Bu mesele bir parti meselesi değil, milli meseledir, Türkiye'nin meselesidir, geleceğimizin meselesidir. Bu değişimi yapamadığımız sürece şu andaki sorunları ömür boyu çözemeyiz. Yeni Türkiye'nin en büyük teminatı Yeni Anayasa olacaktır. Yine Cumhurbaşkanlığı Sistemi, istikrar üreten bir hükümet sistemidir ve bu sistem kalkınmayı hızlandıracaktır" ifadelerini kullandı.

YOĞUN İLGİ VARDI

Daha sonra Başkan Genç, konferanslar serisini katkısından dolayı Milletvekili Demircan'a tablo hediye etti. Konferansa, Başkan Genç'in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.