Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak belediyede çalışan kadın personel ile kahvaltıda bir araya gelerek programlarına başladı. Ardından Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonunda belediye tarafından düzenlenen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlama programına katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda masaları tek tek dolaşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve eşi Yasemin Togar, katılımcıların Kadınlar Günü'nü kutlayarak herkese çiçek takdim etti.
Başkan Togar ilk olarak belediye personelinin Kadınlar Günü'nü kutladı. Saklı Bahçe Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında belediyede çalışan bayan personel ile bir araya gelen Başkan Togar, belediye personelinin bir aile gibi hareket ettiğini ifade ederek, her zaman bu birlik ve beraberliğin devam etmesi temennilerini iletip, personelinin Kadınlar Günü'nü kutladı.



'İslam'da Aile ve Kadının Yeri' konferansı

Tekkeköy Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Saklı Bahçe Tesislerinde belediyede çalışan bayan personele verilen kahvaltının ardından Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen 'İslam'da Aile ve Kadının Yeri' konulu konferans ile devam etti. Konferans öncesi konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilk olarak katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Başkan Togar konuşmasında, 'Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren hayatımızın her aşamasında yanımızda olan ve aile kurumunun temelini oluşturan, analık görevini layıkıyla yerine getiren çevresini güzelleştiren, fedakar cefakar tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez daha kutluyorum. Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli ise kadındır. Kadının her şeyden önce ilk görevi anneliktir. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisi şerifi her şeyi en güzel şekilde anlatmaktadır. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Kurtuluş savaşında cephede cephane taşıyan, savaşta askerlerle omuz omuza savaşan şanlı tarihimize isimlerini yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı da bir anne bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız. Aynı zamanda 15 Temmuz'da özellikle kadınlar ön saflarda yer alarak darbe kalkışmasına karşı kurtuluş savaşındaki duruşunu tekrar sergilemiştir' dedi.



Togar, bayanlardan referandum için destek istedi

Tekkeköy Belediyesi düğün salonunda düzenlenen Kadınlar Günü programında bayanlara seslenen Başkan Togar, 'İstikrar için, istiklal için, istikbal için, yeni Türkiye için daha önceki dönemlerdeki ekonomik çalkantıların bir daha yaşanmaması için, koalisyon hükümetlerinin oluşmaması için, daha aydınlık yarınlar için hep birlikte 'evet' demeliyiz. Herkes ülkemizde daha önceki dönemlerde yaşananları çok iyi biliyor. Bu kötü günleri bir daha yaşamamak için hep birlikte tavrımızı iyi sergilemeliyiz. Ayrıca hep birlikte 'evet' oylarını arttırmak için kapı kapı dolaşmalıyız. Tekkeköylü bayanlar her zaman üzerine düşen görevleri en iyi şekilde ve layıkıyla yerine getirmeyi bilmiştir' şeklinde konuştu.

Başkan Togar'ın ardından konuşan eşi Yasemin Togar tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Konuşmaların ardından program eğitimci Gülçin Süsün'ün 'İslam'da Aile ve Kadının Yeri' konulu konferansı ile devam etti. Konferansın ardından günün anısına Tekkeköy Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler tüm katılımcı bayanlara dağıtılarak program son buldu.