Canik Belediyesi tarafından 8 Mart Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğine Başkan Osman Genç, eşi Nimet Genç ile birlikte katıldı. Oldukça renkli geçen etkinlikte Başkan Genç ve eşi, kadınlara şal hediye etti, karanfil verdi. Kursiyer ile öğretmenlerin katıldığı ve yoğun ilgi gören etkinlikte eşi Nimet Genç ve kadınların gününü kutlayan Başkan Genç, kadınlarla birlikte pasta da kesti.

KADIN AİLENİN TEMELİ
Canik'te kadınlara yönelik çok önemli hizmetler yaptıklarına işaret eden Başkan Osman Genç, "Bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke mutludur. Eğer kadın umut içindeyse o ülke umut içindedir. Biz de bu anlayışla kadınlarımızın toplumsal, ekonomik ve siyasal yaşamda daha fazla güçlenmesi için çalışıyoruz" dedi.

SAĞLAM GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Canik Belediyesi olarak hedef noktalarında aile ve aile kurumunun olduğunu belirten Genç, "Bizim aile kurumumuz, değerlerimizden, tarih kökünden aldığı güçle muhafazakar bir anlayışa dayalıdır. Bunu, bu şekilde korumak durumundayız. Eğer aile yapımız sarsıntı geçirecek olursa geleceğimiz tehlikededir. Bunun bilincinde olarak ilçemizde Aile Okulları ve Hanım Konakları kurduk, kurs merkezleri açtık. Kültürel ve sanatsal etkinliklerle kadınlarımızın yanında oluyoruz. Bunların hepsini mutlu aile, sağlam bir gelecek için yapıyoruz" diye konuştu.

GAZİ EŞİNİ UNUTMADI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine Başkan Genç ile eşi Nimet Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Gülay Korucu ile kadın meclis üyeleri de katıldı. Dünya Kadınlar Günü'nde Başkan Osman Genç ile eşi Nimet Genç, Belediyeevleri Mahallesi'nde yaşayan Kıbrıs gazisi rahmetli Musa Günaydın'ın eşini de unutmadı. Kıbrıs gazisinin eşi ve kızını evlerinde ziyaret eden Başkan Genç ve eşi, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.