AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için İl ve ilçe Seçim Koordinasyon Merkezleri tarafından yapılan programlar dahilinde vatandaş ve esnaf ziyaretleri yaparak "evet" için destek istiyor.
Milletvekili Fuat Köktaş, bu sabah Yabancılar Pazarı Çarşısı yönetimi ve esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Gençtürk, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, Yabancılar Pazarı Derneği Başkanı Ali Akyüz, Yabancılar Çarşısı Oyuncakçı ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Olcay İnanç, Yabancılar Pazarı Spor Kulübü teknik heyeti, oyuncuları ve çarşı esnafı katıldı.
Milletvekili Köktaş, her seçimde desteğini esirgemeyen Yabancılar Pazarı Çarşısı yönetimine ve esnafına teşekkür etti. Köktaş, "Ülkemizin son bir asırda darbeler, ekonomik krizler, siyasi belirsizlik ve terör gündemi hep meşgul oldu. Bir takım dış güçler, içerdeki işbirlikçileri ile ülkemizin üzerinde oyunlar oynanarak milletimizi zorlukların içine attı. İşte zorlu bir süreçlerden geçerek Türkiye'yi her alanda lider ülkeler arasına sokmak için gece-gündüz çalışmaya devam ediyoruz. AK Parti olarak millete hizmet etmek için yola çıktığımızda hatırlayın herkes için umutsuz bir Türkiye tablosu vardı. Bugün ise, dünyanın en büyük havalimanıyla, köprüleriyle, yurdun her köşesindeki bölünmüş yollarıyla, havaalanlarıyla, şehir hastaneleriyle dünyaya ilham veren bir Türkiye var' dedi.

Kalıcı siyasi istikrar
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin genel faydaları üzerinde de bilgiler veren Milletvekili Köktaş, "İşte bu kazanımların devamı ve kat kat artması için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte 'kalıcı siyasi istikrar ve hızlı ve etkili icraat' diyoruz. Ticaret istikrar ve güven üzerine kuruludur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile istikrar ve güveni kalıcı hale gelecek. Ekonomik büyüme, refah ve kalkınma hızlı ve etkili yönetimin garantisi altında olacaktır. Güçlü hükümet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Bu istikrarı şu anki mevcut hükümet sistemi üretemiyor. Şimdiye kadar seçimlerde sadece meclisi seçiyorduk. Şimdi iki sandık kurulacak. Birisinde meclisi, diğerinde hükümeti seçeceğiz. Seçim akşamı mecliste ve hükümette belli olacak. 'Mecliste tek parti çoğunluğu sağlanır mı, iki parti anlaştı ama iki ay sonra ya bozuşursa' gibi endişeler ortadan kalkmış olacak. Yani koalisyon dönemleri sona erecek, siyasi istikrar beraberinde hızlı ve etkili icraatı da beraberinde getirecek" diye konuştu.