Samsun Alaçam Şehit Muhammet Ali Aksu İlk ve Ortaokulu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıldönümü nedeniyle 'Halkın Dilinden İstiklal Marşımız' klibi hazırladı.

Toplumun her kesiminden 96 vatandaş, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıldönümü nedeniyle kamera karşısına geçerek İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının birer satırını ayrı ayrı okudu.

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar'ın 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' satırını söylemesiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'daki görüntüleri eşliğinde 'Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın' satırıyla devam eden klip, öğrencilerin toplu halde 'Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal' satırını okuması ile sona eriyor.

Samsun'un değişik mekanlarında çekilen klipte ayrıca okul bahçesinde servis araçları ile ay-yıldız oluşturulması dikkat çekiyor.
Alaçam Şehit Muhammet Ali Aksu Ortaokulu Müdürü Ali Ak, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıldönümü nedeniyle böyle bir çalışma yaptıklarını, halkın tüm kesimlerine İstiklal Marşı'nın bir satırını okuttuklarını söyledi. Ak, projede okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerinin yer aldığını sözlerine ekledi.