Altınordu deplasmanında 2-0'lık bir galibiyet alarak maç fazlasıyla 13. sıraya kadar yükselen Samsunspor'da Sportif Direktör Coşkun Zeren, geride kalan maç ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu.
Takımın İzmir'den bugün döndüğünü ifade eden Sportif Direktör Coşkun Zeren, 'İzmir'den otobüsle bugün geldik. Altınordu maçını kazanmaya gitmiştik. Futbolcuların ortaya koyduğu performans takdire değerdi. Oyun üstünlüğü bizdeydi. Çok üstün bir galibiyet aldık. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirdik. Küme düşme bölgesinden birkaç basamak yukarı çıkmak bizi ayrıca mutlu etti. Bundan sonraki süreç için daha çok umutlandık. İçinde bulunduğumuz konum itibariyle içeride dışarıda puan kaybetme lüksümüz yok' diye konuştu.

'Birkaç haftaya tehlikeli bölgeden uzaklaşırız'
Beş maçtır mağlup olmadıklarını ve bu performanslarını sürdürdükleri sürece üst sıralara kadar yükselebileceklerini vurgulayan Coşkun Zeren, 'Aradan sonra hemen Balıkesir maçına hazırlanacağız. Kendi sahamızda oynayacağız. Bütün oyuncularımız olayın farkındalar. Camia olarak birlik ve bütünlük içerisindeyiz. Bu performansımızı sürdürdüğümüz takdirde birkaç hafta içerisinde tehlikeli bölgeden uzaklaşacağımızı ümit ediyorum. 5 maçtır mağlup olmuyoruz. Milli takım arası bize iyi gelecektir. Son haftalarda oyunculara çok büyük yük bindi. Özellikle yeni transferlerimiz eski kulüplerinde pek süre alamıyordu. Şimdi ise tamamı haftalardır 90 dakikaya yakın mücadele ediyor. Bizim için önemli bir dinlenme fırsatı olacak. Futbolcular çarşamba gününe kadar izinli. Bu arada yenilenip, çarşamba gününden itibaren de Balıkesirspor maçı hazırlıklarına başlayacağız' şeklinde konuştu.

'Son 5 maçta sadece 1 gol yedik'
Son 5 maçta sadece 1 gol yediklerinin altını çizen Zeren, sözlerini şöyle sonlandırdı:
'Aradan sonra ilk maçımızı devre arasından sonra kendi sahamızda oynamamız bir avantaj. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Son 5 haftada 1 gol yedik. Onu da Mersin İdmanyurdu maçında haksız bir penaltı sonrasında yedik. Kale, savunma, orta saha ve forvet hattımız görevini üst seviyede yapıyor. Bir maçta Kevin, bir maçta Kone, bir maçta Hasan, bir maçta Gökay, bir maçta Göksu takıma katkı yapıyor. Bu hafta Göksu'nun gol atmasına ayrı mutlu oldum. Çünkü çok önem verdiğimiz bir oyuncu. İlk golünü atarak üzerindeki baskı ve stresi attı. Transfer ettiğimiz bütün oyuncularımız takıma katkı vermeye başladı. Bundan sonra önümüze daha iyi bakabileceğiz. Bizim için güzel bir hafta oldu.'
Kırmızı-beyazlı ekip, son galibiyetle birlikte puanını 25'e çıkartarak puan cetvelinde maç fazlasıyla 13. sıraya kadar yükseldi.