AK Parti Yunusemre ve Şehzadeler ilçe teşkilatları tarafından Şelale Plaza'da düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Anayasa değişikliğinin Türkiye için elzem olduğunu söyledi. Özdağ, 'Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Ülkücülere seslenmek istiyorum. Ülkücüler, kardeşlerim; Devlet Bahçeli ile sizin bir genel başkanlık meseleniz olabilir. Bu genel başkanlık meselenizi referandumdan sonra yapın. Referandum üzerinden Devlet Bahçeli ile hesaplaşmayın. Sayın Türkeş'in, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve Sayın Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi istediği bir dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin istendiği bir anda siz kalkıp parlamenter sistemden yana olmayın. Bu parlamenter sistem darbeleri doğurdu, kaosu doğurdu, bu sistem Türkiye'de kardeşi kardeşe kırdırdı. Bu sistem doğru yürümedi. Öyle Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi de 140 yıllık bir parlamenter sistem Türkiye'de yok. Türkiye'de parlamenter sistem 1946 yılında başladı. Her 10 yılda bir darbe oldu, demokrasiyi içimize sindiremedik, tam ve kamil manada yürütemedik. Darbelerin olduğu bir Türkiye'de ekonomi dumura uğradı, demokrasi dumura uğradı, milletçe hayatımız dumura uğradı. O nedenle Ülkücüler; Seyit Ahmet Arvasi'yi iyi bilirsiniz siz. Arvasi, Ülkücülerin, Milliyetçi Hareket Partililerin ideokudur, seyittir, Abdülhakim Arvasi'nin yeğenidir, büyük mütefekkirdir. Türkiye kıymetini bilememiştir ama kitaplarıyla gelecek nesiller kıymetini bilecektir. 1979'da diyor ki; 'Türkiye çok acil cumhurbaşkanlığı sistemini bırakmalı, parlamenter sistemi bırakmalı, başkanlık sistemine geçmelidir. İcra kolaylaşmalı, kaoslardan, koalisyonlardan kurtulmalıyız ve de aynı zamanda başkan hükümet başkanı olmalıdır. Seçim sistemi de acil değişmelidir. Nispi temsil sistemiyle beraber daraltılmış dar bölge seçim sistemine geçilmelidir. Ülkücüler, Seyit Ahmet Arvasi'yi bilenler buraya kulak verin, Alparslan Türkeş'e kulak verin, Muhsin Yazıcıoğlu'na kulak verin, Devlet Bahçeli'ye kulak verin. Hani siz diyordunuz ya 'lider, doktrin, teşkilat tartışılmaz' diyerek 3 tane değerli adam size başkanlık sistemi diyor. Bırakın Allah aşkına parlamenter sistemini, gelin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' diyelim. Meral Akşener'i sevebilirsiniz, Ümit Özdağ'ı sevebilirsiniz, Koray Aydın'ı sevebilirsiniz o parti içi meseledir veya kendi aranızdaki meselenizdir. Parlamenter sistemle bu işleri yürütemezsiniz. Gelin başkanlık sistemini karıştırmayın, bu işe bulaştırmayın, bunu yapın kardeşlerim' dedi.

'Referandumu iki grup belirleyecek'
Bugün Türkiye'de referandumu belirleyecek iki grup olduğunu, bunların da Kürtler ve Ülkücüler olduğunu belirten Özdağ şunları söyledi:
'Kürtler 7 Haziran'da HDP'ye oy verdiler. Yüzde 13 civarında oy. AK Parti iktidardan düştü. Ben inanıyorum ki bugün bu Kürt kardeşlerimiz 'evet'çilerle beraber olacaklar. Ben buna inanıyorum. Ülkücüler de referandumu belirleyecek. Bir yandan MHP'ye oy veren Ülkücüler bir diğer yandan AK Parti içindeki Ülkücüler belirleyecekler. Diyorlar ki; 'Bu Ülkücülerin üçte biri anca evet diyor geri kalanı vermiyor. Nereden biliyorsunuz? Anket mi yaptınız? Var mı bir anket elinizde? Ben inanıyorum Ülkücülerin üçte ikisi evet verecek üçte biri belki hayır verecek. Ben buna inanıyorum. Ben Ülkücüleri tanıyorum. Ben onları biliyorum ve onlar şunu iyi bilsinler ki bundan sonra Türkiye'de çok partili hayat devam edecek. Çok partili hayatla beraber de güçlü liderler çıkacak inşallah. Güçlü insanlar, yüzde 51'le cumhurbaşkanı olacaksınız. Öyle yüzde 22 ile başbakan, yüzde 18 ile başbakan yardımcısı, 7, 8, 10'la gelip de Türkiye'de başbakan yardımcısı olmayacaksınız. Millet iradesi ile geleceksiniz. Millet iradesi ne diyorsa onu yapacağız.'

'Manisa bu sefer Türkiye ortalamasının üzerine çıkacak'
Türkiye'de yapılan son 3 referandumda Manisa'da hep geride kalındığını belirten Özdağ bu sefer Manisa'nın Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağına olan inancını belirterek, 'Manisa'da inşallah Türkiye'deki oyların 54-58 arası çıkacağını tahmin ediyorum. Bu benim tahminim. Gönlüm 58'den yana, 54'te iyi ama 58 daha iyi. İnşallah daha üstüne çıkarız. Manisa, iki-üç referandumda geride kaldık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan daha az oy aldık. 2010 referandumunda birazcık farkla düşük oy almıştık. Siyasi yasakların kalkmasında da aynı şekilde. Manisa çok büyük yatırımlar alıyor, almaya da devam edecek inşallah. Otoban, hızlı tren, göletler, organize sanayiler, belediye başkanları harıl harıl çalışıyorlar. 11 belediye başkanımız var. daha büyük yatırımlar. İnşallah Manisa bizi mahcup etmeyecek. Türkiye 58'mi aldı Manisa 60 alacak inşallah. Türkiye 60'mı aldı Manisa 62 alacak inşallah' şeklinde konuştu.

AK Parti’li Özdağ MHP’li muhaliflere seslendi