Başbakan Ahmet Davutoğlu, mültecilerle ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak adım atacaklarını ifade etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Yasa dışı sınır geçişleri konusunda Türk emniyet güçleri ile Avrupalı emniyet güçleri işbirliği yapacaktır. İşbirliği sonucunda bu işi yapan çeteler ortaya çıkarılacaktır." dedi.

Davutoğlu, ''Mülteci sorununu ele aldık. Suriye konusunda hepimizi kaygılandıran gelişmeler yaşanıyor. Rusya, Suriye'de sivillerin ölümüne neden oldu. Sınırımıza yakın bölgede 30 bin Suriyeli var. Yaklaşık 10 önemli konuda birlikte hareket etme konusunda anlaşmaya vardık. Saldırılara karşı diplomatik girişim kararı aldık. Halep'e dönük olan bu gayriinsani saldırı bir an önce bitmelidir. İnsan kaçakçılığını insanlık suçu olarak görüyoruz. AFAD ve Almanya Teknik Yardım Grubu, sınırdaki sığınmacılara yardım konusunda birlikte çalışacaklar' diye konuştu.

'TERÖRLE EŞDEĞER BİR DURUM'

Biz, insan kaçakçılığının her türlüsünü, her zaman insanlık suçu olarak, terörle eş bir suç olarak görüyoruz. Masum insanların beklentilerini, ümitlerini istismar ederek onları bilinmez, meçhule doğru götürmek, olabilecek en büyük insanlık suçlarından biridir. Bugün dahi Edremit açıklarında yine acı bir insani trajediyle karşı karşıya kaldık' ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, bu sorunun tüm insanlığın ortak sorunu olduğuna vurgu yaptı.