Türk Kızılayı İstanbul Şubesince Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım himayelerinde hayata geçirilen "81 ilde 81 Anaokulu" projesi kapsamında Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından yapılan ve annesi Ayşe Genç'in adını taşıyacak olan anaokulunda kaba inşaat çalışmaları son aşamaya geldi. Canik Belediyesi olarak eğitime 38,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Genç, en büyük mutluluğunun eğitime katkı sağlamak olduğunu ancak hayırsever olarak annesi adına bir eğitim tesisi yaptırmaktan ayrı mutluluk duyduğunu söyledi.

EN ÇOK YATIRIM EĞİTİME

Beraberinde ilgili birim müdürleri ile birlikte anaokulu inşaatını inceleyen Başkan Genç, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Eğitime en çok yatırım yapan belediye olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin koordinasyonunda hayata geçirilen projeye destek verdiklerini belirten Başkan Genç, "Eğitimci kökenli birisi olarak ben de rahmetli annemin adına bu projeye hem katkı sağlamak hem de bu bölgemizde önemli bir eksikliği gidermek istedim. Anaokulu inşaatımız planlanan şekilde devam ediyor" dedi.

13 YILDA 38,5 MİLYON LİRA

Eğitime ve aileye yaptıkları yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 13 yılda görevimiz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Bugüne kadar 38,5 milyon liralık yatırımla eğitime katkı sağladık. Bugün Canik 7'den 77'ye herkesin eğitim adına yararlanacağı tesis ve merkezlerle öne çıkıyor. Geleceğimiz adına anaokullarını çok önemsiyoruz. İlçemizin bir çok merkezine yaptığımız kreş, anaokulu ve sıbyan mekteplerine yenilerini ekliyoruz. Kuzey Yıldızı'nda hayırsever olarak rahmetli annem adına yaptırdığım bu anaokulumuz da, bu bölgemizdeki önemli bir eksikliği giderecektir" diye konuştu.

KISA ZAMAN İÇİNDE AÇILACAK

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen anlamlı projenin içerisinde yer almaktan onur duyduğunu da dile getiren Başkan Genç, "Bir belediye başkanı olarak çocuklarımız, gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz her eğitim tesisi bizim için çok önemli. Yaptığımız yollar, binalar ilçemizin yaşam konforunu artırırken, en büyük mutluluğum eğitime yaptığımız yatırımlardır. Hizmete sunduğumuz eğitim tesislerinin içerisinde çocuklarımızın cıvıltılarını duymak, gençlerimizin geleceğe hazırlandığını görmek beni çok mutlu ediyor. İnşallah kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan anaokulumuzu en kısa zamanda hizmete açarak, yeni bir mutluluk yaşayacağız" ifadelerini kullandı.