Kurucu Genel Başkanlığına Meral Akşener'in seçildiği İYİ Parti, Ankara'da düzenlenen törenle çalışmalarına resmen başladı. Eski MHP Samsun İl Başkanı ve İYİ Parti'nin Samsun İl Başkanı olması beklenen Ömer Süslü, yeni partiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

COŞKULU ORGANİZASYON

Süslü, "Türk siyasetinde yeni bir yol açma ve milletin önüne yeni bir alternatif koyma ihtiyacı doğdu. Özellikle 16 Nisan referandumundan önce kurulan 'Hayır Platformu' ile milliyetçi ve Türk bayrağının altında yaşamaktan gurur duyan kadrolarla bir parti kurma yoluna gittik. 25 Ekim'de de büyük ve coşkulu bir organizasyonla partimizi ilan ettik. Partimizin adı İYİ PARTİ, logomuz da güneş. Uzun zamandır kara bulutlar dolanan ülkemizin üzerine iyilik güneşi olarak doğacak bir parti kuruldu. Bundan sonraki süreçte, il ve ilçe teşkilatlarımız kurulacak ve milletimize yapılan yanlışları anlatıp, çözümleri de sunarak desteklerini isteyeceğiz. Artık her şey iyi olacak" diye konuştu.

YEREL SİYASET KENDİNE GELECEK

''İktidarda bir metal yorgunluğu ile birlikte 'Meral korkusu' da var" diyen Süslü, "Ben İYİ Parti'nin bir alternatif ve umut olacağını düşünüyorum. Karşılarında bir rakip olduğunu gören partiler de kendilerine çekidüzen verme ihtiyacı hissedecek. Yerelde de iyi şeyler yaşayacağız, bunun için de gücü elinde bulunduranlar titreyip kendilerine gelecek" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU