Tokat'ta kent merkezinde bulunan Taşhan'da hazırladıklar afiş ve broşürleri esnaflara dağıtan gençler, bir taraftan da PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin kendilerine eleman sağlarken ne gibi yöntem ve tuzakları kullandıklarını anlattı. İdeal Gençlik Projesi'nin 3 yıl süren çalışmalar sonrasında hayata geçtiğini söyleyen Sosyoloji Öğretmeni Cemil Arslan, terör ile mücadelede devletin tek başına bırakılmaması gerektiğini, vatandaşların da benzer çalışmalarla mücadeleye katkı sağlamasının çok önemli olduğunu dile getirerek, 'Bu projemiz gençlerimizi her türlü sapkın, azgın cemaatlerden, örgütlerden ve yapılandırmalardan korumak ve kollamak maksadıyla yapmış bulunuyoruz. Terör örgütü, sözde sivil yapılanma, sözde yardım derneği, gönüllü kuruluş maskesi altında çok gizli bir şekilde sinsi plan ve projelerle yaklaşarak gençleri tuzaklarına düşürüyorlar. Biz de gençlerimizin bu boşluğunu aslında doldurmak istiyoruz. Hem ahlaki yönden, hem manevi yönden hem de sosyal yönden gençlerimizin toplumla bütünleşmesi suretiyle ve bilinçlendirilmesi suretiyle biz bu terörün alt yapısının tamamen çözüleceğini ve çökertileceğini düşünüyoruz' dedi.

'Terörün hedefinde sevgi, saygı ve hoşgörü var'
Vatandaşlara öğretmenleriyle birlikte bilgilendirme yapan gençlerden Ahmet Ziya Saha, terörün hedefindeki olguların sevgi, saygı ve hoşgörü olduğunu söyleyerek,'Yaptığımız araştırmalar sonucu bir milleti ayakta tutan 3 şey olduğunu gördük. Bunlar sevgi, saygı ve hoşgörü. Biliyorsunuz ki terör örgütleri bizim milletimizi yıkmak istiyor. O yüzden de bu 3 şeye saldırıyor. Lütfen bu 3 özelliğimizi kaybetmeyelim, bizi ayakta tutan odur' diye konuştu.
Öğrenci Arzu Öztop ise dünyada bir çok terör örgütünün olduğunu, bu örgütlerin ise hedef aldıkları ülkelere düşmanlıklarını açıkça beyan ederken, Türkiye'de FETÖ gibi bir yapılanmaların, yıllarca Türk Milletiyle aynı duygu ve düşüncedeymiş gibi davranıp sonrasında milleti sırtından bıçakladığını söyledi.
Vatandaşlar kendilerini ziyaret eden gençlerin yaptıkları anlamlı çalışmadan memnuniyet duyarken öğrenci Nidanur Yenilmez de gerekli destekleri bulabilecek olurlarsa Tokat'ta başlattıkları projelerini ülke geneline yaymayı planladıklarını dile getirdi.

Tokat’ta ideal gençlik teröre savaş açtı