Roman vatandaşların sosyal, kültürel ve istihdam alanlarında gelişimine yönelik bir çok faaliyetin yürütüldüğü projenin kapanış programına, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen, proje koordinatörü Salihan Demirbaş, proje asistanı Funda Köş katıldı.

Projede kapsamında yapılan çalışmalara değinen Genç, şunları söyledi:

"Toplumumuzun her kesimi ile ilgili her alanda yaptığımız çalışmalardan birisi olan 'İnsana Değer, Geleceğe Değer' projemiz, AB Hibe Programı çerçevesinde yürüttüğümüz bir projedir. İlçemizde birlikte yaşadığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz, aynı şehri paylaştığımız Roman kardeşlerimizin sosyal entegrasyonu ve istihdamlarını artırmaya yönelik uyguladığımız bu projemizi oldukça anlamlı buluyorum. Roman vatandaşlarımız için eğitim ve istihdam çalışmalarının yapıldığı proje çerçevesinde 2 çalıştay düzenlendi. Çalıştaylarda, Roman vatandaşların istihdam ve sosyal sorunları üzerinde duruldu. Canikli 55 Roman öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. Yine düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikle projenin Roman vatandaşlarımıza önemli katkılar sağladığına inanıyorum."

Desteklerinden dolayı Canik Belediyesi'ne teşekkür eden Gökçen de "Bu ve benzeri projeler Roman vatandaşlarımızın sosyalleşmesi, eğitimi, istihdamı açısından çok önemli. Bu konuda Canik Belediyemiz her zaman duyarlı davranarak yanımızda oldu. Canik Belediyesi'nin proje ortağımız olması, Roman vatandaşlarımızın sorunlarının tespiti ve çözüme kavuşturulması bakımından bizim için avantaj oldu. Bu bakımdan Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.