Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2017 ekim ayına ilişkin ihracat verilerini açıkladı. Buna göre, Samsun ekim ayı ihracatı geçen aya göre yüzde 34 artışla 47 milyon 150 bin dolar olarak gerçekleşti. İhracat, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 67 artış gösterdi.

REKOR KIRMAYA DEVAM

Samsun'un ihracat rakamlarının her geçen gün arttığını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, "İhracatımızdaki bu istikrarlı ve sürekli artış bize şehrimizin bölgenin lokomotif illerinden biri olduğunu gösteriyor. Kısa ve orta vadede katma değeri yüksek, ileri teknoloji sanayi yöntemleriyle her sektörde ihracat rekorları kırmaya devam edeceğimize inanıyorum" dedi.

YETERLİ GÖRMÜYORUZ

Samsun'da su ürünleri, otomotiv endüstrisi, medikal ve makine sektörü, çelik, elektrik-elektronik sektörleri ile savunma ve havacılık sanayisinde yaşanan artışın umut verici olduğuna dikkat çeken Kurt, "Samsun Türkiye ortalamasının iki katından fazla büyüme gösterdi. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Samsun'un potansiyelinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yılın bu döneminde 290 milyon dolar ihracat yapılmışken bugün itibariyle 385 milyon doları geçtik. Samsun'da otomotiv endüstrisinin, medikal organize sanayi bölgesine yapılan yatırımlarla medikal ve makine sektörünün ve balıkçılık sektöründeki atılımların önümüzdeki yıllarda karşılığını alarak bu sektörlerde ihracat rakamlarını katlayarak artıracağız" ifadelerine yer verdi.