Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Haberaks TV'de Samsun'un Nabzı programının canlı yayın konuğu oldu. Programın yapımcısı Sinan Sallabaş'ın sorularını yanıtlayan Genç, eğitimin olmazsa olmazları olduğunu belirterek, eğitime bugüne kadar 200 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.

SİYASİ BEKLENTİMİZ YOK

Siyasi bir beklentileri olmadan en çok yatırımı eğitime yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, "2004 yılında Canik'te 7 okul vardı, şu anda 27 devlet okulu okul var. 4 tanesi bitmek üzere, biz de anaokulu yapıyoruz, yani toplam 32 okul oluyor. Okulları evet devlet yapıyor, ancak bu okulların arsasını biz üretiyoruz, kütüphanelerini, konferans salonlarını, bahçelerini biz yapıyoruz" dedi.

GELECEĞİMİZ EĞİTİME BAĞLI

Eğitime katkı olarak bir çok okul alanı ürettiklerini dile getiren Başkan Genç, "Sadece ürettiğimiz arsaların değeri 196 milyon lira. Biz bu ürettiğimiz arsaları başka yatırımlarda kullanabilirdik, ama tercimizi eğitimden yana kullandık. Okulların fiziki ve teknolojik eksikliklerini de 40 milyon lira harcayarak giderdik. Bu 40 milyon lira ile yollar yapabilirdik, ama biz tercihimizi geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminden yana kullandık" diye konuştu.

HEDEFİMİZ, ÜRETEN GENÇLİK

"Yerli ve milli hafızayı oluşturmamız lazım" diyen Başkan Genç, "Tarihi kodlarımızı mutlaka bugüne güncellemeliyiz. Çocuklarımızın hafızasını milli ve manevi değerlerimizle doldurmalıyız. Bunu biz yapmazsak başkaları yapar ve gençlerimiz başkalarına hizmet eder. Bu çağ bilgi çağı. Bilgiyi üreten toplumlar üreten, aktör ülke olacak. Bu nedenle gençlerimiz okullarının yanısıra dünyadaki gelişmeleri de doğru okumalıdır. İlk üç sanayi devrimini kaçırdık, ancak 4. sanayi devriminde mutlaka iddialı olmalıyız. Üreten bir gençlik için gençliğimize önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.