Samsun'un en eski yerleşkelelerinden olan Tekkeköy ilçesinde, tarihi geçmişi 100 yıl öncesine dayanan Andyeri Köyü Camisi, 1800'lü yıllarda Rumların yaşadığı dönemde kilise olarak kullanılan ve Müslümanların bölgeye yerleşmesiyle birlikte onarılarak camiye çevrilen tarihi yapının define avcıları tarafından talan edildiği iddia edilmişti.
Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Andyeri Köyü Camisi'nde define kazısı yapıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

''1800'lü yıllarda Rumların yaşadığı dönemde kilise olarak kullanılan ve Müslümanların bölgeye yerleşmesiyle birlikte onarılarak camiye çevrilen Samsun'un en eski yerleşkelelerinden olan Tekkeköy ilçesinde, tarihi geçmişi 100 yıl öncesine dayanan Andyeri Köyü Camisi'nin Samsun yerel basınında yer alan haberlere göre, define avcılarının hedefi olduğu bilgisi yer almaktadır.
Habere konu olan 1800'lü yıllara ait bir yapı olan Andyeri Köyü Camisi, 1997 yılına kadar mahalle camisi olarak kullanılmış, 1997 yılında mahallede yeni cami yapılınca bu tarihten itibaren kullanılmamıştır.

Andyeri Köyü Camisi koruma kurulunca 2011 yılında tescil edilerek Kültür Varlıkları listesine alınmış ve röleve ve restorasyon projeleri yaptırılmıştır.
Define avcıları tarafından hazine bulmak için kazı çalışması yapıldığı iddia edilen Andyeri Köyü Camisi'nde, İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Müftülüğünce yapılan araştırmada, haberde belirtilen define kazısı yapıldığına ait bilgi ve bulguya rastlanmamıştır.''