İlçenin birçok noktasına hanım konakları ile aile okulları açan, yeni hizmet binasında ise aile birimi kuran Canik Belediyesi, ailelere yönelik yaptığı çalışmalarla mutlu bir şehir hedefliyor.

Bölgede aileye en çok yatırım yapan belediye olan ve hazırladığı projeyle AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen "Aile' konulu yarışma sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Başbakanlığı döneminde ödül alan Canik Belediyesi ayrıca, topyekün eğitim hamlesiyle de geleceğe yatırım yapıyor.

SOSYAL DÖNÜŞÜM

Canik'te sürdürülebilir bir sosyal dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Genç, "Fiziksel dönüşümün yanında sosyal dönüşümü gerçekleştirecek eğitim, kültür, sanat gibi insana yönelik pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz. Hanım konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanların yanısıra çocuklarımız için sıbyan okulları da var. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki enderun mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişiyor ve değerlerimizi öğreniyor" dedi.

AİLELERE ÖZEL BİRİM VE OKULLAR

Canik Belediyesi olarak ilçede aile okulları da oluşturduklarını ifade eden Başkan Genç, "Aile okullarımızda anne-babalarımıza eğitimler veriyoruz. Ayrıca evlenecek olan gençlerimizi evlilik öncesi eğitimlerle mutlu yuvalara hazırlıyoruz. Yine belediyemiz bünyesinde aile birimi kurduk. Aile yapımız bozulduğunda, toplum bozulur. Toplum bozulursa ne kadar binalar, yollar yaparsanız yapın anlamı yoktur. Bu nedenle yeni hizmet binamızda kurduğumuz aile birimimiz de bu bakımdan çok önemlidir" diye konuştu.

DONANIMLI KUŞAK YETİŞİYOR

Aileyi sadece anne-babalarla sınırlı tutmadıklarını belirten Başkan Genç, "Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim yuvaları yapıyoruz. Sıbyan mektepleri, gençlik merkezimiz ve eğitim tesislerimiz fikir üretebilen ve donanımlı bir kuşak yetiştiriyor. Bize göre iletişim ailede başlar ve bu nedenle en küçüğünden en büyüğüne kadar topyekün bir eğitim hamlemiz var. Amacımız dünya standartlarının üzerinde, yaşanabilir ve manevi değerlerin de ön plana çıktığı bir şehir oluşturmak" şeklinde konuştu.

AİLELERE ÇAĞRI

Ailelere seslenen Başkan Genç, şunları söyledi: "Çocuklarımızı internet ve televizyon bağımlılığından kurtarmalıyız. Teknoloji önemli fakat çocuklarımız bilgisayarı bir oyun aracı olarak görmemeli. Anne-babalar çocuklarını kültürel aktivitelere yönlendirmelidir. Canik Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik birçok tesisimiz var. Buralarda kurslar, etkinlikler, çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Sportif kurslar olsun, kültürel kurslar olsun yavrularımız bu kurslarda kendi becerilerini sergileyebilirler. 2 bin 500 kadınımız belediyemiz tesisleriyle etkileşim halindedir, yine eğitim ve spor tesislerimizden 4 bine yakın yavrumuz yararlanıyor. Hem anne-babalar hem de çocuklarımız bu tesislerimizden yararlanmalıdır."