Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Şehircilik Şurası'na katıldı.

İNSANI MERKEZE KOYAN ÇALIŞMALAR

Şurada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dinleyen Başkan Genç, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir şehir, insan ve mekan arasında bir ilişki kurarak inşa edilmeli. Çünkü şehir, medeniyet ve insan birbirini tamamlar. Kentsel dönüşüm çalışmaları, sıbyan okulları, hanım konakları ve özellikle camilerimizde yaptığımız çevre düzenlemeleri sayesinde şehirciliğimiz ve medeniyet değerlerimiz sağlam temeller üzerinde yükseliyor" şeklinde konuştu.

ŞEHİR HAFIZASIYLA BÜTÜNDÜR

Şuranın belediyeler için yol gösterici olduğunu söyleyen Başkan Genç, ' Şehircilik Şurası, özellikle biz belediye başkanları için oldukça faydalı ve anlamlı bir buluşma oldu. Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi şehirlerin çok önemli birikimleri var. Samsun'un da çok önemli bir hafızası var. Canik Belediyesi olarak biz bu hafızayı sempozyum ve kitaplarla ortaya çıkardık. Geçmişte şehrimizin yaşadığı tarihi dönemler bu eserlerimizde bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bu birikim geleceğe taşınsın istedik. Çünkü şehir geçmişiyle, hafızasıyla bir bütündür" dedi.

7'DEN 70'E ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM

Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 15 yılda çok önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Genç, "Bizler de ilçemizde partimizin ve ülkemizin vizyonuna uygun birçok büyük başarıya imza attık, insanlarımıza istihdam sağladık. Bu çalışmalarımız sırasında Canik'te önemli bir fiziksel dönüşüm sağladık. Ancak bundan daha önemlisi yakaladığımız zihinsel dönüşümdür. Canikli vatandaşlarımızın beklentileri 13 yılda çok değişti, zenginleşti. Toplumun her kesimine hitap eden çalışmalarımız, insanı merkeze alan projelerimiz sayesinde bugün Canik şehirleşme yolunda marka bir isim haline geldi" diye konuştu.

ANLAYIŞI GÜNCELLEMELİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanı merkeze koyan şehircilik vurgusunun gelecek adına çok önemli olduğunu ifade eden Genç, "Mekan ve insan arasında ilişki, insanoğlunun varoluşuna kadar dayanıyor. İnsan üzerinde yaşadığı şehirden etkilenir. Bir şehir gecekondu bir yapıdaysa gecekondu bir nesil ortaya çıkar. 13 yıldır yaptığımız şehircilik projeleri ülkemizin hedeflerine katkı verdi" dedi.