Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesinin çalışmaları hızla devam ediyor. Şehre nefes aldıracak ve iki etaptan oluşacak projenin ilk etap çalışmalarını yakından takip eden Başkan Osman Genç, toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanan proje alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, proje tamamlandığında Samsunluların nefes alacağı bir doğa ortamına kavuşacağını söyledi.

DOĞA İLE İÇİÇE

Samsun'un Kent Park'ı konumunda olacak projeden herkesin yararlanacağına işaret eden Başkan Genç, "Şehir hayatında doğa ile pek buluşma imkanı bulamayan insanlarımız Meşe Orman Park sayesinde şehir gürültüsünden uzak, doğa ile içiçe bir ortama kavuşacak. Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız" dedi.

NEFES ALDIRACAK

Projenin içerisinde çok önemli aktivite mekanlarının olacağına da vurgu yapan Başkan Genç, "Projenin maliyetinin yüzde 50'si DOKAP tarafından karşılanacak. Samsun'a nefes aldıracak olan projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restoran, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak. Meşe Orman Park, şehrimiz için önemli bir kazanım olacak" şeklinde konuşu.