Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım himayelerinde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından başlatılan "81 İlde 81 Anaokulu" kapsamında Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesinde bağışçı olarak rahmetli annesi Ayşe Genç adına yaptırılan anaokulu tamamlandı.
İnşaat çalışmaları tamamlanan Ayşe Genç Kızılay Anaokulu'nun anahtarı Başkan Osman Genç tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'e makamında düzenlenen törenle teslim edildi. Törene, Başkan Genç'in yanısıra Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile Başkan Yardımcısı Alican Usta da katıldı.

EĞİTİM, GELECEĞİN ANAHTARIDIR

Başkan Genç, kısa sürede tamamlanan 4 derslikli anaokulunun anahtarını Esen'e teslim ederken, anahtar teslim protokolü de imzalandı. Eğitimin, geleceğin anahtarı olduğunu belirten Başkan Genç, "Donanımlı bir gençlik için maddi, manevi yatırımlarımıza devam edeceğiz. Anaokulumuz hayırlı olsun. Burada eğitim öğretim görecek yavrularımıza ve görev yapacak öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Rahmetli annemin ruhu şad olsun inşallah" dedi.

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME

Eğitime yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bıraktığımız 13 yılda en öncelikli ve en büyük yatırımları eğitime yaptık. Bugün Canik 7'den 77'ye herkesin eğitim adına yararlanacağı tesis ve merkezlerle öne çıkıyor. Bu manada geleceğimiz adına anaokullarını çok önemsiyoruz. İlçemizin bir çok merkezine yaptığımız kreş, anaokulu ve sıbyan mekteplerine yenilerini ekliyoruz. Kuzey Yıldızı'nda hayırsever olarak rahmetli annem adına yaptırdığım bu anaokulumuzun da tamamlanarak yavrularımızın hizmetine girecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN YOLU

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu ifade eden Genç, "Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza sağlıklı ortamlarda eğitim olanağı sunmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eğitim yatırımlarında önemli mesafeler kat eden ilçemizde yavrularımıza çağdaş imkanlarda eğitim olanağı sunarken, tamamlayarak anahtarını teslim ettiğimiz anaokulumuzun ilçemize, şehrimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Tamamlanan Ayşe Genç Kızılay Anaokulu'nun anahtarını teslim alan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, eğitime yaptığı yatırımlardan ve bir hayırsever olarak Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin 81 İlde 81 Anaokulu projesine bulunduğu katkıdan dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Esen, "İki ay gibi kısa sürede tamamlanan anaokulu, inanıyorum ki bulunduğu bölgede yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkıda bulunacak ve önemli bir eksikliği giderecektir. Kısa sürede resmi açılışı yapılarak hizmete girecek. Hayırsever olarak başkanımızın yaptığı anaokulunda ismi yaşayan kıymetli anneleri Ayşe Genç'e Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah yavrularımızın hayır duaları kendisine ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU